Şampiyonlar Ligi A, C ve D gruplarında son maçlar

A GRUBU; 1-Bordeaux 13, 2-Juventus 8, 3-Bayern Munich 7, 4-Maccabi Haifa 0

Grupta Bordeaux 13 puanla liderliği, Maccabi Haifa ise 0 puanla sonunculuğu garantiledi. Gecenin en önemli maçı Torino’da Juventus ile Bayern Münich arasında. Juve 8 puanla 2., Bayern ise 7 puanla 3. sırada. Juve’ye gruptan çıkmak için 1 puan yetiyor. Hafta sonu Inter’e karşı alınan galibiyetle moraller yerinde. Tek sıkıntı Buffon’un dizindeki sakatlık. Durumu maç saatinde belli olacak. Bayern’de ise bu sene işler beklenenden uzak. Son lig maçında Mönchengladbach’ı 2-1 yendiler ancak oynanan futbol yine pek tat vermedi. Tahminim Juve kendi sahasında oyuna temkinli başlayıp özellikle Sissoko ve Melo ikilisiyle Bayern’i orta sahada kitleyecektir. Bayern yüklendikçe açılan defansın arkasına atılacak Diego toplarıyla Juve gol bularak gruptan çıkar. Gol bulamasalar bile İtalyaların Bayern’den gol yiyeceğine pek ihtimal vermiyorum.

C GRUBU; 1-Real Madrid 10, 2-Milan 8, 3-Marseille 7, 4-Zurich 3

Bu grubun sonuncusu kuralar çekildiğinde belli olmuştu zaten. Zurich 3 puanla sonuncu sırada ve hiçbir şansı kalmadı. Ancak grupta işler karışık. Kim gruptan çıkar kim Europa kupasına gider hala belli değil. Lider Real Marsilya deplasmanından 1 puan çıkarırsa gruptan çıkıyor ancak işleri çok kolay değil. Marsilya Velodrome’da çok iyi maçlar çıkarıyor. Brandao ve Niang en tehlikeli isimler. Real’de Kaka yok. Maganda geri döndü ve en önemli silah. Marsilya gecenin süprizini yapabilir mi emin değilim ancak Marsilya’da çok gol olacağı kesin. Sezon başının aksine formda bir dönemde olan Milan Zürich deplasmanında kazanıp işini şansa bırakmak istemeyecektir. Şampiyonlar Ligine ayrı motive olduklarını da biliyoruz. Ronaldinho-Pato A.Ş, Milan’ı gruptan çıkarır.

D GRUBU; 1- Chelsea 13, 2-Porto 9, 3-Atletico Madrid 3, 4-Apoel 2

D grubundan çıkacaklar son maçlar öncesi kesinleşti. Chelsea ve Porto 2. turu garantilediler ancak bu akşam oynayacakları maçlarla Europa kupasına gidecek takımı belirleyecekler. Yılın hayal kırıklığı Atletico Madrid 2. turu garantilemiş Porto karşısında 3 puan alarak yoluna Europa kupasında devam etmek istiyor. Kendi sahalarında Aguero ve Forlan’ın katkılarıyla kazanacaklarını düşünüyorum. Puan kaybetseler dahi Apoel’in Chelsea’yi Londra’da yenmesi gerekiyor ki bunun olması da gerçekten imkansıza yakın.