N’oluyoruz ya?

Enke’nin ölüm haberinin üzerinden daha 1 hafta bile geçmeden şimdi de komşudan acı haber geldi.

Gaziantepspor, Ankaraspor ve son olarak Ankaragücü’nde forma giyen, buradan da Yunanistan’ın Larissa takımına transfer olan Meksikalı forvet oyuncusu Antonio de Nigris kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Haftaya kötü haberle başladık. Huzur içinde yatsın.

“N’oluyoruz ya?” için 6 yorum

  1. abi nolu ya. son 10 senede bu kalp krizinden geçirilen rhtsızlıklar nsl bu kdr arttı.?. foe den önce hiçbirimiz duymazdık böle hbrler. bu dopingle mi alakalı yksa futbolda artk 10 km koşmayan futbolcu olmaması mı? çok mu fiziksel oldu herşey we kırılgan insan bedeni bunu kaldırmıo mu?

  2. birşeylerin değiştiği ve iyiye gitmediği çok açık ama daha önce de nigris’in kalbinde bir problem olduğunu duymuştum murat

  3. biliorum ama konfederasyon kupasında foe den önce hiç mi kalp hastası yoktu. insanları makine gbi kulllanmaya başladılar. unutmayın ki Arshavinin açıklaması ilk maçından sora neydi. alışık deilim,ciğerim patlayacak sandım. böle üst düzey adamlar bile tempo deiştiinde bi anda böle oluosa sıradan futbolcularda sonuç nsl olur die düşünülmeli bnce.. bunun önlemi alınabilirmi yada alıcaksa bunu km alıcak? futbolcu sendikalarımı federasyonlar mı, uefa yada fifamı almalı snce koko, cidden ben bnun cevabını bilmiorum ben..

  4. Hem Sporcu hem de yaşı genç olan hiçbir insan kalbinde herhangi sorun yoksa durup dururken ölmez bu tempolarda. En fazla yığılıp kalır, ya da baygınlık geçirir. Zaten vücut kendisini fazla zorlayınca bırakır istem dışı, daha fazla zorlayamazsın, bayılır kalırsın. Fakat Kalp krizi geçirip ölmezsin bir sorunun yoksa. Mutlaka bu genç yaşta kalp krizi geçirenlerin bir kalp sorunu vardır. Geçen sezon Arda kendini fazla zorlayınca yığılıp kalmıştı hatırlarsanız… Ama nedense Foe ile başlayıp, gitgide de artması düşündürücü hakikaten. Ha bir de dediğiniz gibi doping veya uyuşturucu madde kullanan sporcuların da kalplerinde yorulma olur zamanla. Bu tip dış etkenlerden dolayı ve üstüne yoğun bir tempoyu kaldıramaz zamanla kalp ve sonradan problem olur. Bu sebeple ölen sporcu da vardır.

    De Nigris de zaten aslında futbol oynaması yasak olan bir futbolcuydu. Geçen seneki kontrollerden sonra kalp kaslarında kalınlaşma görülmüştü ve futbol oynayamaz denmişti. Fakat bu sorunu olan bir adama Federasyon nasıl olduysa lisans verip oynatmış, sonuç işte bu. Yazık.. Bu tip insanlara lisans verilmemesi lazım, bence suçlu kesinlikle Yunan federasyonu. Futbolcu’nun kanında vardır oynamak, ne olursa olsun oynamak ister sonunda ölüm olacağını bilse bile. bkz Ümit Özat. O sebeple tek çare yasak getirilmesi… Ben ailesinin yerinde olsam dava açarım. Bir de kafama takılan şey; Şu kameralar çağırılıp sağlık kontrolünden geçer ya topçular. Bunu gerçekten ciddi olarak yapıyorlar mı yoksa geçiştirme mi var ? zaten yıllardır top oynayan bir adam bir şeyi yoktur diye geçiştiriliyor mudur acaba ? Çok daha iyi bir tarama yapılabilir mi . Mesela Foe’nin kalp sorunu ortaya çıkamaz mıydı? Ya da Valencia’lı futbolcunun kalp sorunu bu kontrollerde neden çıkmadı ? Bence herkes olmasa bile bu iş ciddi yapılsaydı birkaç kişiyi kaybetmezdik gibime geliyor.

    Neyse ne işte sonuçta tanıdığımız bildiğimiz başka bir sporcu daha göçtü gitti. Huzur içinde yatsın. O maskesini çıkarıp sevinmesi bile bizde bir bırakmıştı sonuçta. Şimdi onu yapan adamın olmayışı üzüyor insanı.

  5. valla bize Kadiköy’de attığı o kafa golünden sonra,taktığı Aztek maskesi ile herzaman hatırlayacağım De Nigrisi.CM ve FM serilerinin eski versiyonlarında herzaman Meksikadan alıp takımıma koyduğum bir oyuncuydu.Valla ne diyeyim.Allah rahmet eylesin.

  6. […] maçta 4-3 yenen Monterrey, ikinci maçı da 2-1 kazanarak şampiyonlunu ilan etti. Geçtiğimiz ay kalp krizi geçirerek vefat eden Antonio de Nigris‘in kardeşi Aldo De Nigris, 54. dakikada attığı golden sonra formasının altından […]

Yorumlar kapatıldı.