Futbolun içinde var böyle şeyler

Bundan yaklaşık 2 ay önce Arsenalli Eduardo’nun kendini yere atıp takımına penaltı kazandırması Ada basınında oldukça tepki toplamış hatta UEFA Eduardo’ya 2 maç ceza vermiş ancak daha sonra bu cezayı kaldırmıştı. O zaman da fikrim şöyleydi; tamam takımına haksız kazanç sağladı ama maç içinde oluyor böyle şeyler. Bugüne kadar oldu bundan sonra da olacak.

Dün de Liverpool’un genç forveti N’Gog, Birmingham karşısında kendini yere atarak takımına penaltı kazandırdı. Liverpool bu penaltıyla 1 puanı zor kurtardı. İngiliz basını yine ayaklandı; “Hırsız N’Gog” diye. Yine söylüyorum; tamam yaptığı Fair Play’e yakışmıyor, Birmingham’ın hakkı yendi ama futbolun içinde var böyle şeyler ve varolmaya da devam edecek.

Adamlar konsantre olmuş, takımlarının kazanması için sahada varları yoklarını ortaya koyuyorlar ve spontane olarak bazı eylemlerde bulunuyorlar. Futbolcuları bu kadar hedef haline getirmenin ne anlamı var? O pozisyonu süzemeyen hakemin hiç mi suçu yok? Biz televizyondan izlerken pozisyonun temiz olduğunu ilk anda gördük ama ne orta hakem ne de yan hakem göremedi.