Bu nasıl bir his arkadaş?

Açıkcası bütün hafta derbi konuşmaları vardı ama ben bir türlü havaya girememiştim. Geçen sezon Galatasaray Kadıköy’e giderken 9 sene sonra bu şanssızlığı kıracağız inancım da bu maç öncesi çok da doruklarda değildi açıkcası. Ancak bu sabah uyandığım anda içimi bir heyecan sardı. Kalbim hızlı atmaya başladı ve kendi kendime “oğlum bu akşam Fener’le oynuyoruz kendine gel” dedim.

Kadıköy’de Fener’in son 9 yıldaki skor üstünlüğü tartışılmaz. Galatasaray’ın çok daha iyi oynadığı, daha net pozisyonlara girdiği maçlarda bile top bir şekilde dönüp dolaşıp Galatasaray kalesine giriveriyor. Peki bugün ne olur? Açıkcası iki takımı şöyle tartıya koyduğumda beraberlik ağır basıyor.

Galatasaray’ın en etkili silahının Keita olacağını düşünüyorum. Artık iyice ağırlaşan Roberto Carlos’u madara edebilir. Aynı şekilde Fener’in de sağdan özellikle Gökhan Gönül bindirmeleriyle etkili olacağını düşünüyorum. Formsuz Hakan Balta aynen devam ederse büyük sıkıntı yaşarız. Mehmet Topal’ın stoper oynaması ofsayt taktiği yapan Galatasaray için bir dezavantaj. Kazım da forvet oynayacakmış. Arkaya sarkarsa işimiz zor. Fener’in stoperde Önder-Lugano ile başlayacağı söyleniyor. Hem milli takımda hem de Fenerbahçe formasıyla Önder’in yaptığı bireysel hatalar oldukça fazla. Arda ve Baros Önder’in üzerine oynayarak gol şansı yakalayabilir.

Muzo B’nin de dediği gibi Bünyamin Gezer’in de maçtaki rolü çok önemli. Umarım maçı germez. Çok düdük çalarak maçın temposunu düşürmez ve çatır çatır bir derbi izlememize izin verir.

Her serinin bir sonu vardır. 10 sene olmuş bitirin artık bu seriyi.

“Bu nasıl bir his arkadaş?” için 8 yorum

  1. @ koko, bnde snnle aynı duygulardaydım. bi türlü havaya giremedim zatn JOHNSON faciasından sorada bidaha hiç iddaaya girmedm. ancak bu sabh saatlerin geri alınmasından dolayı da sanki bi saat fazla uyudum ve sokaktaki veletlerin ”re re re ra ra ra galatasaray galatasaray cimbombom” sesleriyle uyandım. artq bnde havaya grdim.. ama bn snnle bi konuda ayrııyım. bnce bugn wederson oynar.. bncede berabere biter hem de 1-1.. ama artqq alalım şu maçıııııı..

  2. yaklaşık 1 haftalık bir süreç bu. 1 haftadır kalp atışları hızlandı, rüyalar görüldü, içten içe onlarca kez oynandı bu maç ve sonunda bugüne gelindi. evet dediğiniz gibi ilginç bir his tedirginlik desem değil, keyif desem değil hatta hetecan bile değil başka bir şey bu. derbi hormonu belki de vücuda salgılanan. evet bu akşam 22:00 sularında hepsi bitecek. maçla ilgili tahminim 1-1, gönlüm sarı-kırmızı…

  3. hislerinizi anlıyorum demek isterdim ancak ben çubuklulardanım anlayamam.. 🙂 şaka bi tarafa Gs tam kadro çıkıyor oldukçada iyi hücüm ediyor bu sefer kazandınız kazandınız yoksa bidaha zor…

    objektif olarakda bakabılen bir taraftar olarak tahminim maçın kadıkoydede olması sebebiyle: Fenerbahçe alır bu maçı arkadaş…

  4. valla çubuklular olarak daha bi gerginiz heralde, parçalılar alırsa; ah işte dokuz yıllık rüya bitti,
    çubuklular alırsa; zaten değişen bişey yok. içimde derbi sabahı korkusu var a dostlar sizde de
    aynı duygu var mı?

  5. @ solo, dostum katılıyorum zaten bu uzun zamandır hep böyle son 3-4 yıldır kanıksanmış bi gerçek gibi Fenerin Gs yi yenmesi normal ama Gs nin Feneri yenmesi büyük olaymış gibi lanse ediliyor, Fenerlileri gergin kılanda bu… bu gün Bjk lileri düşündüm nasılda rahatlar onlar 3. büyük olmak senede sadece 2 gün işe yarıyor işte:)

  6. yensek, babamı kızdarayım biraz, yoksa geçer dalgasını bu sefer,
    bırakır mı? 0nyılın başında saraçoğlunda yendik diye. yaw içimde bu his var
    nerelere gitsem, totem lazım, kaz ayağı, voodoo, kızıldereli duası
    geçmiyor be kardeşim…

Yorumlar kapatıldı.