Akıllar derbideyken

Dinamo Bükreş kağıt üzerinde her ne kadar zayıf gözükse de konsantre olma açısından oldukça zor bir maçtı. Hatta Kewell’ın şansa bulduğu gol olmasa rakibi açmakta oldukça zorlanabilirdik. Devre bitmeden kontra atakla gelen 2. gol ve 2. yarının hemen ilk dakikasında gelen 3. gol zaten meyilli olan akılları tamamiyle pazar gününe kaydırdı.

Rijkaard’ın bu maçta rotasyona gitmesi, özellikle Arda ve Baros’u pazar gününe saklaması beklenen bir karardı. Rijkaard’ı eleştirmeye bayılanlar bu takımın forveti 2 gol atan Nonda’dır diye başlarlar şimdi. Ama Kadıköy’de benim oyum Baros’a. 90 dakika şans bulan Elano da hiç fena değildi. Maya tutacak sanki. Güzel toplar dağıttı, yeri geldi rakibe bastı. Son dönemlerde performansı yerlerde olan Balta’nın yerine oynayan Caner’e defansif anlamda çok iş düşmedi. Terse attığı toplar ve ileri çıkışlarıyla bas bas bağırdı ben sol açığım diye.

Bu maç derbiye tabii ki ölçü olmaz. Ayrıca sezon başından beri aşağı yukarı her maç yapılan defans hatalarını Kadıköy affetmez. Ama gollü galibiyetle derbi öncesi morallenmek iyi oldu.

Avrupa liginde de 7 puanla lideriz. Bir sonraki maçımız seyircisiz Bükreş deplasmanı. Oradan alınacak bir galibiyet gruptan lider çıkma şansımızı %80’lere taşır.