Alex’e kart göstermenin dayanılmaz hafifliği

Ebru, harika blogu t(i)rajik‘te yazdığı Kompleks Alex başlıklı yazıyla müthiş bir tespitte bulunmuş. Galatasaray’a gol atanın gerçek Fenerbahçeli, Fenerbahçe’ye gol atanın gerçek Galatasaraylı olduğu gibi Alex’e sarı kart gösteren de gerçek hakem oluyor galiba.

Yazıya link buradan tık tık.

“Alex’e kart göstermenin dayanılmaz hafifliği” için 11 yorum

  1. madem bu işin boyle dediğiniz gibi bir standartı var euphrates acın da ankaragucu-galatasaray macınnın perde arkası ve medyanın biricik sevgilisi arda’yı bir izleyin bakalım

    türk hakemliği için zaten standart kelimesi anlasılması zor bir kelime biliyorum ama aklı başında futbolseverler için cok da zor olmasa gerek

  2. sene başından beri Fenerbahçe maçlarında sanki deney yapılıyor

    biz ne yaparsak da bu kacar saçmalar bu oyuncuları çileden çıkarıpp sarı kart manyağı yaparız diye

    bursa macı , antayla maçı, gençler maçı (o klasik kuddusi de dua etsin bu maçta üzerine uçucak gamze hanım tribünde yoktu)

    şu anda takım kazandığı için sorun olmuyor

    antalyada kalecinin saniyelerce uğura asılması puan kaybı olsa bu kadar az konusulurmuydu

    ya da şu maçta verilmeyen komik kırmızı kart konuşulmazmıydı

    bursa maçında faul olmayan bi pozisyonda faul çalıp da verdiler sarıyı
    bu maçta çok net olan bir pozisyonda tacı yanlış verdi diye gördü

    yani hakemler saçmalıyor alex itiraz edince sarı kart

  3. Bir yanlışı düzelteyim; Fenerbahçe’ye gol atan gerçek Galatasaraylı olmuyor. Öyle bir golle gerçek Galatasaraylı olunmaz.

  4. Alex defansif anlamda çok yumuşak bi’ futbolcu ama zamanlama hatası vs. yüzünden sarı kartlık hareketleri oluyor bazen.

    Bu arada bu adama bi’ daha koşmuyor, pres yapmıyor diyen olursa bi’ Galatasaraylı olarak artık ben müdahale edeceğim. Tek başına alıp götürüyor maçı. Gözüm kalıyor nazarım değmez umarım…

  5. Ortada açık bir çifte standart olduğu belli. Aynı takımda oynayıp rakibe boğaz kesme hareketi yapan Emre, gözlerini pörtletip etrafa saldıran Lugano, hakeme top fırlatan Edu sarı kart görüyorsa Alexin bu hareketlerden sarı kart görmesi gerçekten ağır kaçıyor.

  6. Hakeme çemkirip, üzerine yürümez, arada o sinsi tekmelerini sallamazsa rakiplere kart görmez diye düşündük biz de.

  7. Alex’in gördüğü kartların tamamına yakını hakeme yaptığı abartılı ititrazlardamn kaynaklanıyor..gerek bu resim gerekse haberin alıntı yapıldığı resim Alex’in kendini kaybederek,muhtemelen Portekizce pek de hoş olmayan!!sözler söyleyerek,hakemlerin üzerine yürümesi ve bunu takıma kaptanlık yaptığını zannetmesi neticesinde sarı kartlara muhattap olduğunu belgeliyor..

    Aslında gerçekten yürekli hakemler olsa ya da Portekizce 1-2 kelime öğrenseler,kim bilir neler olur??ama nerde o hakemler???Gerçi pişkin Fener yönetimi Carlos abinin ağız dolusu ettiği ispanyolca küfüre bile sempatik bir anlam yüklemeyi,şerefli basınımız da bunu görmezden gelmeyi,aslan hakemlerimiz de yüzüne atılan suya yarabbi şükür dediği gibi bu küfürü de yutmayı bilmişti.

    Alex çok iyi bir futbolcu oalabilir..hatta kart görmesine neden olan bazı itirazlarında haklı da olabilir..ama bu ona hakemlerin üzerine ağzından tükürükler saçarak yürüme ve onları itip kakma hakkını vermez..keşke Lefter’den bu konuda bir kaç tavsiye alsaymış.

    Bu hareketleri Lugano ve Emre gibi saatli bombaların da pimini çekiyor…olan Fenere olur,tabi Aziz efendiden korkmayan yürekli bir hakem çıkarsa…

    Alex hakemlik kıstası değil.Türkiye’de ne yazık ki hakem yok..olsa Alex’in sarı kartlarını değil aldığı cezaları konuşurduk.

  8. Alex’in gordugu kart sayisini Galatasaray takiminin stoperleriyle mukayese etmek enteresan olmus. Yorum yazan arkadasin “Galatasaraylilar da kufur ediyorlar ustelik Portekizce de degil Turkce” konulu yorumu ise efsane olmus bana gore. “Alex su sari karti haksiz gormustur” seklindeki somut goruntulerinizi getirin, ben de “Alex surada sari degil kirmizi gormeliydi” seklindeki somut goruntulerimi getireyim bakalim hangimizinki agir basacak. Adam Fenerbahce aleyhine verilen hemen her kararda bagira bagira hakemin uzerine yuruyor ve Deniz Coban orneginde oldugu gibi eger hakem basiretsiz biriyse isi fiziksel mudahaleye vardirip hakemi tartakliyor siz hala bu adama hakettiginden fazla kart gosterildigini savunabiliyorsunuz. Gercekten enteresan…

Yorumlar kapatıldı.