Puan kaybı mı? Tabii ki olacak…

Geçen sene 2 maçta da bileğimizi büken Eskişehir dün gece Sami Yen’den yine puan çıkardı. 34 hafta içinde tabii ki puan kayıpları olacak, seriler başlayacak, seriler bitecek ancak içerde oynadığımız ve özellikle 1-0’dan sonra ikinci yarının başında harcanan pozisyonlar sonrası puan kaybetmek düşündürücü.

İşin enteresanı Eskişehir de öyle ahım şahım futbol oynamadı. Takımın üstünde “nasıl olsa yeneriz” havası olduğu için kazanamadık bana göre. Rijkaard ve Neeskens’i eleştirmek bize düşmez ama bazı soru işaretleri var kafamda;

– Elano neden oynamaz? En azından Elano varken neden Aydın oyuna girer? Böyle kilitlenen maçlarda uzaktan şutların önemi çok büyük. Eee Elano da vuruyor…

– Kötü oynamalarına rağmen Topal’a 90 dakika, Kewell’a 66 dakika neden tahamül edilir?

– Balta’ya yedek diye alınan Caner varken sol ayağı yetersiz olan Uğur neden sol bek oynar? (Ki bu Kewell’ın performanısını da etkiledi.)

– Doldur-boşalta dönüleceği belliyken Nonda neden çıkarılır?

– Ve gol atmamız gerekirken neden bir B planımız yoktur? Sistem hep aynı tamam güzel ama arada rakibi şaşırtmak gerekmez mi?

Lig daha çok uzun. Seri bozulmuş, rekoru sadece Fener kırmış, bunlar benim pek umrumda değil açıkcası. Mayıs ayında görüşelim derim. Birazcık da olsa havalanan takıma bu beraberliğin yararı bile olacaktır. Sıkıntı yok yola devam.

“Puan kaybı mı? Tabii ki olacak…” için 5 yorum

  1. Inan ki bu sorularin aynilarini sorduk macta ve mactan sonra..Ama gercekten Rijkaard ‘in bu sorulara bir cevabi oldugunu dusunuyorum, ayni seyleri dusunmemesi bence mumkun degil..

    Persembe gunu bu beraberlige reaksiyon gostermemizi istiyor Rijkaard , hakli da.. Bence bunu da gostericez, buraya kadar guzel ama bence takimin reaksiyonu Ankara’da olmali, Sturm macindan daha sert bir mac gibi geliyor bana, zaten sonra ara var..

    Sonucta kadromuz iyi, guzel, hos, keyifte aliyoruz. Ama sadece bu sene icin, Daum , bu ligte Rijkaard’tan bir adim onde, bunu iyi dusunmek, analiz etmek lazim..

  2. Caner yerine Uğur’un oynama sebebi defansı biraz daha kuvvetli kılmak. Youla ve Burak Yılmaz’a ssağdan boş alan bırakmamak nitekim bu iş defansta tuttu. Hücumda Arda, Kewell, Sabri(son zamanlarda etkiliydi), Baros, Sarp etkisiz kalınca sorgulanan Uğur oldu, Nonda neden ilk 11 çıkıyor oldu. Olur böyle şeyler futbolda. İyi oynadığımız ve yeterince pozisyona girdiğimiz maçtan 1 puanla ayrıldık sağlık olsun.

    Elano yerine Aydın’ı tercih etmesi de benim gözümde Rijkaard’ı biraz daha yüceltti. Elano’yla 2 puan fazla kazanmaktansa Aydın’a özgüven kazandırması benim için daha değerli bir şey çünkü.

    Topal ve Kewell konusunda haklısın ama. Kewell’ı daha erken almalıydı oyundan. Topal da eski formundan çok çok uzak. En sevdiiğim 2. yerli oyuncudur ama o gereksiz yere yaptığı heyecanlı atamadığı paslar fıtık etti beni. Umarım kısa zamanda toparlar ve kendini geliştirmeye devam eder.

    Ayrıca Arda duran top ve şut çalışmaya devam etmeli. Henüz yeterli seviyede değil çünkü şutları da ortaları da.

  3. @sicko; Kendi sahamızda rakibe önlem almak dedik peki o zaman Uğur asıl mevkiisi sağ bekte oynasaydı da Caner solda oynasaydı. Hem ilk yarı ve ikinci yarının bir kısmında sola yakın oynayan Mehmet Yılmaz da her kafa topunu Sabri’den aldığı kadar rahat uğur’dan alamazdı belki… Hem de Sabri sahada olmazdı sinir katsayımız yükseşmezdi:)
    Aydın konusunda beni tahamülüm yok artık. Çok afedersiniz ama neyin özgüvenini kazanacak artık Galatasaray tarihinde bu kadar şans verilen bir genç ben daha yok. Aydın iyi olacak, Aydın parlıyor bak sinyalleri verdi… Hep aynı kısır döngü..

  4. @ koko
    hakeme de suç bulmak lazım bu maçta yine yaktı bizi, maçın son anlarında tam haftaya rahatız sabri kırmızı gördü dedim ama yine olmadı be kardeşim.
    sonra düşününce de sabrinin oynaması mı oynamaması mı bizim için ceza çekmek diye düşündüm ve hakemlerin sabriye neden kırmızı göstermediğini anladım..çnk bizim aleyhimize oynaması..
    aydın nedir yaaa? bassın gitsin kiralık oynasın bi yerde..güven kazandırmak için ona, elano yu da oynatmamak olmazki..
    maçboyunca kaç duran top kullanıoruz ve elano olsa kaçını daha etkili kullanabilicez bunu düşünmek lazım..elano 35 yasında olsa, aydın daha genç, takıma ısınsın,oynatır ilerde satarız die düşünülür. ama elano genç bi adam son duragı galatasaray diil yani..hem unutulmaması gereken bişey daha var. elano hazırlık kampında yoktu.lig başladıktan sonra geldi..bence elanonun daha uzun süreler görev alması gerekli..özellikle de arda bosna maçının ilk dakkalarından beri kayıpları oynarken…

Yorumlar kapatıldı.