Rotasyon

Dün maç öncesi içimde acayip Elano gazı vardı. En azından bir 45 dakika oynar diye düşünüyordum ama tam maç için yola çıkmadan Brezilyalı’nın motoru bozduğunu ve kadrodan çıkarıldığını öğrendim. Ufak bir hayal kırıklığı olmadı desem yalan olur ama Sami Yen’deki ligin ilk maçı için yine de heyecanlıydım.

Stada gittiğimde ısınan ilk 11’i görünce herkesin aksine ben çok şaşırmadım çünkü Rijkaard Barcelona’yı çalıştırırken de takım içindeki rekabeti üst düzeyde tutmak ve kimsenin formasının garanti olmadığı mesajını vermek için sık sık rotasyon yapardı ve şimdi bunu Galatasaray’da yapıyor.

Açıkcası kadroda beni en çok mutlu eden değişiklik sağ bekte Sabri’nin yerine Uğur’un oynamasıydı. Her ne kadar Uğur henüz beklenen düzeyde olmasa da Sabri’nin oynamayışı maç içindeki sinir kat sayımı ciddi anlamda düşürdü. Stoperde oynayan Emre’ler gayet başarılılardı ve her zaman oynayabileceklerinin mesajını verdiler. Hatta daha önce de dediğim gibi bu takımın ideal stoperleri Emre Güngör ve Servet olmalıdır. Sol bekte Balta’nın yerine oynayan Volkan ise tam bir faciaydı. Kademeye giremiyor, bire birde ağır kalıyor, bindirme yapmıyor ve topu ayağından çok geç çıkarıyordu. Balta’nın yedeği olarak gönderileceği konuşulan Alpaslan’ın olmasını tercih ederim açıkcası.

Orta sahadaki Barış ve Mustafa Sarp ikilisi oldukça mücadeleciydi. Özellikle Sarp’ı kaç maçtır çok beğeniyorum. Bitmek tükenmek bilmeyen enerji, ikili mücadelelerde hep ayakta, hep istekli ve sınırlı teknik yeteneklerine rağmen isabetli pas oranı oldukça yüksek. Aynı özelliklere sahip hatta daha da atletik olan Barış ise her zaman olduğu gibi sınırlarını bilmiyor ve yapmaması gereken işler peşinde koşuyor. Önlerinde serbest oynayan Arda için söze gerek var mı bilmiyorum. Büyüdükçe büyüyor kaptan…

Sağ kanatta oynayan Keita, ilk yarıda istediği boşlukları bulamadı ama ikinci yarıda özellikle skor avantajını yakaladıktan sonra çok etkiliydi. Keita’nın bireysel yetenekleri ve rakibe ters gelen hareketleriyle ceza alanına girişleriyle bu sezon daha çok penaltı kazanabiliriz. Solda oynayan Kewell’ı ise dün biraz sinirli gördüm nedense. Özellikle arkasında oynayan Volkan’la devamlı atıştı. İyi oynadı ama her zamanki Kewell değildi sanki. İleri uçtaki Baros ise gol atamasa da boşalttığı alanlarla ve topu alıp attığı deparlarla takıma oldukça katkı yaptı ama en kısa zamanda golü bulup rahatlaması lazım.

Daha sezon başı, taşlar yerine yavaş yavaş oturuyor, Rijkaard kadroda rotasyona önem veriyor ve bana göre Galatasaray daha %50 performansla oynuyor. İdeal kadro ve daha güçlü rakipler karşısında çok daha iyi maçlar izleyeceğimizi düşünüyorum. Bu arada dün akşam Ali Sami Yen’deki atmosferden taraftarın yeni sezon için ne kadar heyecanlı ve umutlu olduğu da net biçimde hissediliyordu.

“Rotasyon” için 2 yorum

  1. Leo Franco – 3 gol yedi ligde, biri penaltı diğer 2si de çok güzel gol,hala mallorca’da oynarken rezil ettiğimiz kaleci imajını silemedi, baya da zaman alır.

    Emre Aşık – Genç Maldini (anlayana)

    Emre G. – > (büyüktür) G.Zan

    Volkan – Koca kıçlı klasik sol bek, gereksiz, gamsız, maçın başında 2 güzel orta yaptı

    Uğur – Sabri’ye tabii ki tercih ediyoruz kendisini ama asla yeterli bir bek değil, olucağını da düşünmüyorum

    Barış – Şımarık, ileride takımı karıştırmaya müsait büyük tehlike

    M.Sarp – Seviyorum kendisini , işini yapıyor, Galatasaray’da oynadağı için ne kadar şanslı oldugunun farkında..

    ARDA ( 10 ) – KAAAPTAAAAAAAN

    Kewell – Kötü oynadı,rotasyondan dolayı sahadaydı, kesinlik Aydın daha formda (Koray bu not sana , inan bu çocuğa 🙂 ) , 45dk lık futbolcu halinden kurtalamıyor bi türlü, ama idol o ayrı.

    Baros – Çalışkan ama tutuktu, olsun..

    Keita – İlk yarı bi koşturdu bi sarsak çalımlar, önce Zenci Tuncay dedim 🙂 , ama 2.yarıda daha ötesi oldugunu gösterdi, fizik olarak hazır olması sevindirici, izlemesi çok keyifli , tiki taka passing game 🙂

    Raaaaykaard – Adamım 🙂

  2. her maçı stadda izlemek avantajlı oluo. mesela bu sene en çok keita’yı beeniorum. kaleye bu kdr rht dikine giden(gidebilen) bi oyuncu yok türkiyede. ribery den farkı yok bu adamın.lyon 18 werdi şansını kullanamadı,münih 20 werdi ribery kullandı. egoist diolar. kaleye bu şekilde giden adam lütfen egoist olsun. kewell sne başından beri moralsiz. taraftar çağırdında bile gelmio. bi sorun war KOKO. bilgi istioruz. rotasyon önemli bu sene bu olucak belli. cimbom ii yolda. ah bide elano’yu görseydik.kısmet perşembeye.
    P.S. rakip kolay lokma diil. taş gbi takım.

Yorumlar kapatıldı.