Olacak olacak…

Dün akşamki Netanya maçından sonra takımı değerlendirmek için yine de erken olduğunu düşünüyorum. Aslar yavaş yavaş takıma monte oluyor ancak yine de etkili kullanılan duran toplar, her geçen gün daha iyi yapılan pas trafiği ve özellikle Arda’nın kaptanlıkla gelen ve her geçen gün daha da artan performansı göze çarpan iyiler.

İlk defa izleme fırsatı bulduğumuz kaleci Leo Franco, bana güven verdi açıkcası. İlk yarıda uzaktan çekilen bir şutta müthiş bir refleks gösterdi. Keita için daha bir şey söylemenin anlamı yok. Son 15 dakikada skor alındıktan sonra oyuna girdi. Topla 1-2 klas buluşması oldu ama yemezler, şöyle efendi gibi bir 90 dakika oynasın da görelim. Kewell her zamanki Kewell, büyük profesyonel. Asist yapmasına rağmen Aydın’a tahamülüm kalmadı artık. Adamın dünya umrunda değil, kiralık filan da değil komple bonservisiyle paketlesinler en kısa zamanda.

Sabri gol attı filan da özellikle maçın ilk yarısında arkası yine tem otobanı gibiydi. Kaçırdı da kaçırdı. Umarım Uğur en kısa zamanda formayı alır bir daha da geri vermez. Gökhan-Servet ikilisinin bu sezonki en büyük kabusumuz olacağı her geçen gün daha da netleşiyor. Gökhan hakkaten olacak gibi değil. Hamle yapacağı zamanı bilmiyor, top çıkaramıyor, ağır kalıyor ve en önemlisi Servet’i de bozuyor. Transferi de kapadığımızı düşünürsek en kısa zamanda Emre Güngör’ün Song’u aratmadığı performansla sahalara dönmesini umuyorum.

“Olacak olacak…” için 5 yorum

  1. bnce takım topu kaptırdımı ne yapıcaını bilmior. şok pres uygulaması lazımken geri kaçıor ve alanı genişletiyor. bence bu en büyük problem. gördük ki galatasaray gol atabiliyor. ama eski hastalık dewam edior. yani yemeye dewam edior. birde elano kimin yerine oynıcak? acaba 4-2-3-1 e mi dönücek oyun.?. ne diosun koko???

  2. Defans için şunu söyleyebilirim; eğer transfer yapılmayacaksa defansa Gökhan Zan’ın yerine M.Topla oynasın en azından topu doğru kişiye atma şansı çok daha yüksek. Hataları olur derseniz de, G.Zan’dan daha çok olmaz derim.

    Geçen sene oynadığı sürece ben H.Balta’yı da gayet yeterli bulmuştum. Eğer sol bekteki yedekler biraz dişe dokunur bir performans gösterseler, hiç düşünmeden stoperde H.Balta’nın yer almasını isterdim.

    Dediğin gibi birde E.Güngör var eğer sakatlığından kurtulursa, Servet ile iyi bir uyum yakalayacağından da eminim. Yani elimizde farklı alternatif çözümler mevcut ve hepside akilane çözümler. Ben Türkiye için gayet yeterli olan bu defans hattının avrupa içinse yabancı bir transferle güçlendirilmek zorunda olduğunu düşünüyorum. Eğer defansa transfer yapılmazsa (özellikle Stoper’e) Ne Keita, Ne Elano, … transferleri amacına ulaşır.

    Ama gerçekten defansımız da Gökhan Zan olmasın! Tamam alındı, yedek otursun bari.

  3. Koray, Aydin’i niye siliyorsun boyle.. Ilk yari bisi yapmadi ama 2.yari iiydi bence, hala umudum var Aydin icin.. Hele hele Sarbi (!)’ye bu kadar dayandiktan sonra..

    Her ne kadar pas trafigimiz duzgun olsa da ve dunku oyun beni de heyecanladirip mutlu etsede , defansif zaaf ve devamlilik sorunu olabilicek futbolcularin coklugu moralimi bozuyor. Ozellikle Kewell’in kesinlikle 90 dk cikarabiliecek duruma gelecegini dusunmuyorum, hep 50-60 dk veririm dahasini da vermem havasinda oynuyor. Saygim sonsuz futboluna ama goz ardi edilmemesi gereken bir yumusak karin..

    Fener’in macini izlemedim ama gollerden ve ozetten anladigim kadariyla, klasik Daum etkisi takimin ustunde.. Su anda ne kadar flas transferlerde yapmis olsak Fener Daum’un verecekleriyle bir adim onde bence.. Daum hayrani hic degilim ama, Turkiye’de cok is yaptigi ve yapacagi kabul etmemiz gereken bir gercek.

    Bu arada Rijkaard kenarda cok keyif aliyor bu takimi yonetmekten, bunu hissettim cok net..4.golden sonra ki su icisi bile bana bunu anlatiyor 🙂 bir his sadece.. Keyifle takimin seviyesini yukseltebilecegine ve potansiyeline kesinlikle cok inaniyor..

  4. @emirko; aydın konyada attığı son dakika golünün kredisiyle senelerdir oynuyo, bu maçta da asist yaptı diye kredi alırsa yuh artık… haketmiyo bence o formayı.

  5. Aydin konusunda sonuna kadar katiliorum sana Koko, bence kesinlikle miyadini doldurdu bu takimda, yaptigi asist disinda ben dise dokunur bi hareketini goremedim acikcasi. Ilerde yapilan tek toplarda Arda, Baros, Kewell 3lusunun yaninda cok siritti, ve sadece suratle hic bi yere varilamayacagini gosterdi bence.

    Herkesin de bahsettigi gibi asil problem defans. Ama ben o kadar da kotumser deilim, Zan in yerine orda oynicak bi suru alternatif var ve sag bek haric diger 3 lu defans milli takimin da defansi olucak bu sene itibariyle. Terim in de bu konuya gerekli onemi vericegini dusunuyorum ve su anki kadrodan Ugur un da sag beke gecmesiyle duzgun bi 4 lu defans cikar bence.

Yorumlar kapatıldı.