Adebayor&Falcao&Melo&Maxwell&Palacio&Downing

Dün sitedeki server probleminden dolayı transferlerle ilgili bir şeyler karalayamamıştık. Dünün en son açıklanan transferiyle yazıya başlayalım;

Barcelona Slyvinho‘nun boşluğunu Inter’den Maxwell‘le doldurmuş. Kaç zamandır sol bek için Filipe’nin adı geçiyordu, Maxwell ismi oldukça sürpriz oldu. Bonservisi de ucuza kapatmış Barça, sadece 4.5 milyon euro… Abidal‘i keser mi? Bence mümkün değil ama kadro derinliği için mantıklı bir transfer.

Kaç zamandır adı Juventus’la anılan Fiorentinalı Melo‘nın transferi de dün resmen açıklanmış. Melo, Sissoko‘nun yanında çok iş yapacak gibime geliyor. DiegoAmauriTrezeguet üçlüsünün arkasında böyle rakibe basan 2 adamın önemi büyüktü. Bu transferin ardından Poulsen‘e de yol gözüktü artık.

Porto’da gelenin gideni aratmadığını ve Lyon’a giden Lisandro Lopez‘in yerine Falcao‘nun düşünüldüğünü daha önce yazmıştım. Porto yine işi bitirmiş. Bonservisinin yarısı için 4 milyon ödemişler. İzleyelim bakalım 2 sene sonra kaça kime çakacaklar.

Motta ve Milito‘yu İnter’e yollayan Genoa, Crespo‘dan sonra forvete bir Arjantinli takviyesi daha yapmış. 2 sene önce bonservisi için 20 milyon euro fiyat biçilen Bocalı Palacio‘yu sadece 5 milyon euroya kadroya katmışlar. Hem forvette hem de sağ çizgide süratiyle oldukça etkili olan Arjantinli’yi taş çatlasa 2 sezon sonra ya İspanya’ya ya da İtalya’da başka bir takıma 3 katına yollarlar şimdiden söylemesi.

Aston Villa, Middlesbrough’nun en önemli oyuncularından biri olan Downing‘i 12 milyon pounda renklerine katmış. Zaten Middlesbrough’daki kaliteli isimlerin seneye Championship’te forma giymeyeceği belliydi. Kapı Downing’le açıldı, arkası da gelir bunun. Bu arada Tuncay‘ı 50 kere Downing’e tercih ederim.

Adebayor’un Manchester City ile görüştüğünden ve sağlık kontrolünden geçeceğinden de bahsetmiştim. Herşey hallolmuş. Arsenal taraftarı zevkten 4 köşedir heralde. Bonservise 25 milyon pound, Adebayor’a da haftalık 160.000 pound ödeyecek olan Manchester City’e de allah akıl fikir versin.

“Adebayor&Falcao&Melo&Maxwell&Palacio&Downing” için 5 yorum

  1. bence interin motta transferi çok gereksiz mottayı boşuna almışlar serie a da bu adam 10 maç bile yapamaz interle ama milito intere ilaç gibi gelecektir ibrahimoviçle çok iyi partner olurlar palacio ise interde yedek bekler ama oynadığı zaman da faydalı işler yapabilecek olan bir oyuncu

  2. “Arjantinli’yi taş çatlasa 2 sezon sonra ya İspanya’ya ya da İtalya’da başka bir takıma 3 katına yollarlar şimdiden söylemesi.”

    2 sezon sonra 29 yaşında olacak, o yaşta 15 milyon edecek kadar performans sergileyeceğini sanmıyorum.

  3. @absurdman; 30 yaşındaki diego milito’nun inter’e kaç paraya gittiği resmen açıklanmadı ama 10 kağıttan aşşağı olduğuna inanmıyorum. bakalım 2 sene sonra burada olursak palacio ne alemde konuşuruz:)

  4. Milito 6 sezondur Avrupa’da oynuyor yani yapabileceklerini görebildik ama Palacio’dan ben 2 sezon sonra onu üst bir takıma taşıyacak performans beklemiyorum şahsen. Ha yapsın benim canıma minnet gitsin bana güzel goller izletsin 🙂

Yorumlar kapatıldı.