10

“10 numarayı giymek istemiyordum ama başkanımız bana Metin Oktay’ın formasını emanet etmek istediler. Kusura bakmayın 22 yaşındayım heyecanlandım. Bu benim için büyük gurur ve onur. Bu formayı nasıl hak ettiysem, aynen taşımaya da devam edeceğim. Bu kaptanlığa layık olacağım. Bana efsane olmanın yolunu gösterdi camiamız ve yönetimimiz. Bunu sonuna kadar götürmek istiyorum. Efsane oyuncuların içine girmek istiyorum. Buna layık olmaya çalışacağım. Ayhan Akman, Emre Aşık, Sabri’ye büyük saygım var. Bu kaptanlığı yaparken desteği onlardan alacağım. Karar alırken onlarla birlikte alacağım. Ben 10 yaşında iken Harry Kewell’a karşı oynayan takımını bir kasanın üzerinde izledim. Kimilerinin arkadaşı, kimilerinin abisi olacağım. Bilinmesini isterim takımda Emre Aşık’ın lafının üzerine laf söylenmeyecektir. Bundan herkes emin olsun. Burada amaç takımın başarısı. Bunlar başarımız için bir araç. Amacımız şampiyonluklara ve kupalara ulaşabilmek. Benim her şeyim Galatasaray. Hayatımın tek anlamı Galatasaray ve ailem. Bugün mutluyum. Heyecanlıyım, çünkü bunlar benim için çok özel anlar. Herkesin bir tarzı vardır. Metin Oktay’ın forması verilecek deyince kabul ettim. Ayhan Akman’a teşekkür ederim. İnanılmaz bir ağabeylik yaptı ve 22 yaşında birine kaptanlığı verdi. Herhalde kendi oğluna verilse bu kadar mutlu olurdu. Bu kaptanlığı nasıl verdilerse bunu taşırken de aynen devam edeceğim.”

Arda Turan

Şu kaptanlık mevzusu açıldığından beri kaptanlığın Arda’ya verilmesinin Ayhan’a haksızlık olacağını düşünüyordum. Ancak Arda’nın bugün yaptığı aklı başında açıklamalarda Ayhan’ın kaptanlığı Arda’ya verdiğini okuyunca bir kez daha Ayhan’ın takım içinde ne kadar önemli bir yeri olduğunu gördüm. Kendisini ayrıca alkışlamak lazım.

Bu saatten sonra karar için fazla bir şey söylemenin anlamı yok. Umarım Arda “10” numaranın gerçek değerini verir ve tecrübelilerin de desteğiyle kaptanlık görevini en iyi şekilde yerine getirir.

“10” için 3 yorum

  1. Bnce bu bir transfer hamlesiydi. bundan sonra arda turan’ı almak isteyenler sadece türkiye’nin en iyi futbolcusuna deil, galatasaray’ın kaptanı ve 10 numarasına talip olucaklar. yani bonservisine otomatikman bi 5 milyon euro daha koyması gerekicek. bnce akıllıca bi hareket olmuş..

  2. Geçen sene Semih’e kroşe çakan adamı kaptan yaptılar,Galatasaray’da aynı değirmene su taşımaya başladı artık.

  3. Takımda Emre Aşık’ın sözü son, nihai, kesin ve kati söz olacaksa sen neden kaptan oldun ki? Teyit etmek için mi?

Yorumlar kapatıldı.