Forvetsiz kalan Lyon

Lyon sezon ortasında Fred‘i Brezilya’ya yolladıktan sonra dün de 24 saat içinde önce Benzema‘yı Real Madrid’e ardından da aslında kanat oyuncusu olan ancak zaman zaman forvette de oynayan Keita‘yı Galatasaray’a sattı. Bu isimlerin gidişinden sonra elinde çakma forvet Govou ve vasıfsız Piquionne kalan Fransız ekibinin özellikle Madrid’den gelen 35 milyon euroyla yeni bir forvet alması bekleniyor.

Forvet transferiyle bizzat ilgilenen başkan Jean-Michel Aulas bugün Portolu Lisandro Lopez için Portekiz’e gidiyormuş. Porto’ya Lopez için 20 milyon euro önermeyi planlayan başkan işi hemen bağlayıp Benzema’nın gidişini unutturmanın peşindeymiş.

Lucho Gonzalez‘in Marsilya’ya gidişinden sonra Lopez’in de ayrılması Porto’yu ilk başlarda biraz zor durumda bırakabilir ancak Porto önceki senelerde olduğu gibi gidenlerin yerini bir şekilde doldurmanın yolunu bulur. Lisandro Lopez ise Lyon’da çok iş yapar ancak Lyon’a sadece Lopez yetmez. En az bir forvet daha almaları lazım. Avrupa transfer piyasasına baktığımda gözüme çarpan ilk isim, her ne kadar “overrated” olduğunu düşünsem de Real Madridli bahtsız Huntelaar. Yeni gelen transferlerin ardından ilk 18’e bile giremeyecek gibi gözüküyor. Lyon Real’le iyi ilişkileri sayesinde bu işi makul bir rakama bitirebilir.

Juninho‘nun da gidişinden sonra yeni sezonda çift forvete dönmesi çok muhtemel olan Lyon, gelen paraları ne kadar akıllıca kullanacak hep beraber göreceğiz.

Bu arada Lyon başkanı Jean-Michel Aulas, Benzama’yı satmalarının tek nedeninin para olduğunu söylemiş. İnsaf demek istiyorum kendisine. 2008’de Ben Arfa‘dan 12 milyon euro, 2007’de Malouda, Tiago ve Abidal‘den 36 milyon euro, 2006’da Diarra‘dan 26 milyon euro ve 2005’te Essien‘den 38 milyon kazandınız. Kasanızın hala paraya ihtiyacı varsa ciddi yönetim problemleriniz var demektir.

“Forvetsiz kalan Lyon” için 3 yorum

  1. Lyon’u etüd etmişsin koray. evet dediğin gibi bencede. fakat benzema ucuza gitti sanki. bence 45-50 milyon euro arası olmalıydı bonservisi.

  2. bu arada kader keita 8,5 milyon euroya alınmış lyondan…o.lyonun resmi internet sitesinde yazıo.. gazetecelerimizden kimsenin aklına gelmio oraya bakmak ..

Yorumlar kapatıldı.