İddia edilen Rijkaard kuralları ve Lincoln üzerine

Basında çıkan Rijkaard kurallarından haberiniz vardır. Zaten bir takımın başına yeni bir teknik adam geldi mi gazetelerde hemen çıkar böyle haberler. Florya’da sıkı yönetim, Samandıra’da disiplin, Ümraniye’de yasaklar vs..

Rijkaard‘ın koyduğu kuralların takıma disiplin getirmesi gerekirken takımın en çok para kazanan futbolcusu Lincoln piyasada yok. Kaç gündür Lincoln’ün nerede olduğu hakkında kulüpten bir açıklama yapılmıyor. Bundan önce verilen para cezalarının bir halta yaramadığı ortadeyken yine para cezası verilecek deniliyor.

Takım içinde böylesine disiplinsizlik yaratan bir futbolcu varken Rijkaard kurallarının disiplin getireceğini konuşmak ne kadar anlamsız olsa da Lincoln’ün yarın takıma katıldığını ve bu yeni kurallarla yaşayacağı problemleri bir düşünelim.

1- Sabah yapılacak olan antrenmanlar saat 10.00’da başlayacak ve tüm futbolcular antrenman saatinden 1 saat önce tesislerde olacak.

Lincoln paşanın daha ilk günden saat 9’da tesislerde olmasının imkanı ihtimali yok. 9’da tesislerde olması için 8’de kalkması lazım. Bahanesi hazır; kaç aydır Brezilya’dayım, saat farkı beni bitirdi, lanet olsun jetlag.

2- Tesislerde kalan oyuncuların kahvaltı saati 8.00 ile 9.00 arası olurken, 9.00’dan sonra kahvaltı edilmesi kesinlikle yasak olacak.

Lincoln paşa buna kesin bir çözüm bulur. Lap Top’unu açar yemeksepetinden bir sabah tostu söyler ya da Baros‘a bana yolluk bi’ ekmek arası yap diye sms atar.

3- Çift antrenman olduğu günlerde tesislerden çıkmak kesinlikle yasak olacak. Öğleden sonra futbolcular 2 saat uyumak zorunda..

Çift idman paşamı bozar. Öğleden sonraki idman öncesi dizindeki sakatlığı nükseder. Antremana çıkmayacağı için 2 saat değil 4 saat uyur.

4- Oyuncuların kamp yaptığı binaya kesinlikle misafir alınmayacak. Futbolcuların dinlenme saatlerinde tesis çalışanları bile bu binaya giremeyecek.

Lincoln İstanbul’da 5-6 tane arkadaşıyla beraber yaşıyor. Kamptayken arkadaşlarını özlerse ne olacak? Morali bozulur paşamın. Terk eder kampı!

5- Tesislerde kalan futbolcuların tesislere dönüş saati en geç 00.00 olacak ve bu saatten sonra gelenler tesislere alınmayacak.

Lincoln tesislerde kalmıyor o yüzden bu kuraldan yırttı.

6- Futbolcular gece 00.00’dan sonra birbirlerine oda ziyareti yapamayacak.

Nasıl yani uyku tutmayınca Sabri‘yle çekirdek çitlemeyecek mi?? Olacak iş değil…

Şu Zenit enayisi Lincoln’ü de alsa, Brezilya’dan direk Rusya’ya geçse İstanbul’a bulaşmasa ne güzel olur. Meira zaten orada, Güiza da gidecek. 3’ü takılırlar işte orada paşa paşa…

“İddia edilen Rijkaard kuralları ve Lincoln üzerine” için 6 yorum

  1. sanki dejavu oldum ayni seyler tekrar nuksetti ve bir iki mac is yapar sonra butun sene yatar.. bence kapidan alinmadan bu hastalikli heriften ve problemlerinden kurtulunmali ve arinilmali. galatasaray ruhu deniliyo bu herifde kisisel bir ruh bile yok. basimiza getirdikleri gibi insallah kisa zamanda ayni sekilde alirlarda kurtuluruz.

  2. bu adamı gönderemeyiz, hiiç boşuna kafa patlatmayın. bu adam 2 sene daha takılıcak işte böle. sözleşmesi bitince gider bi kuzey takımına brezilyada, beyazlarla takılırı. bu arada şöle bi bilgiye ulaştım. lincoln 4 seneliine 14 miyon euro almıomuş. sadece 7 milyon euro. ama imaj hakları içinde ayrietten 7.6 milyon euro almış. alıcak diil almıışşş, peşin yani.. işte yönetim bu parayı bişeklde kurtarmaya çalışıomuş.
    koko bu konuda bi bilgin warmı???

  3. Bir Beşiktaş!lı olaraktan kendi takımımdan sonra her türlü başarısını paylaştığım Galatasaray’ın Rijkaard ile başlattığı bu yapılanma ve pozitif değişimi bazı sert ve kesin kararlar ile desteklemesi gerektiğini düşünüyorum. Kendi başına buyruk, hiçbir i iş yapmadı denilecek kadar az faydası olan bu adamı kesinlikle ne pahasına olursa olsun kulüpten uzaklaştırmalı. Kurunun yanında yaşta yanar misali, bu olumsuz davranışları takım içi huzursuzluk ve maksimum gerginliği tetikleyebilir… Bu tarz iç güvelerinin Galatasaray gibi bir takımda yeri olamaz, olmamalı…

  4. tam semih düzeldi dedik yne sakatlanmış. bu senede yandık sakatlıklardan çekicez. ne oluo böle ya.. idmanda sakatlanmış menisküs ve çapraz bağları yırtılmış. olucak iş deill..

Yorumlar kapatıldı.