Omotoyossi

Dün akşam Turkcell Süper ligde kim kimi transfer etmiş diye aranırken Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun‘un açıklamalarına denk geldim. Kendisi Beninli Razak Omotoyossi’yi transfer ettiklerini söylemiş.

23 yaşındaki Omotoyossi’nin ismini 2007-2008 sezonunda Helsingborg formasıyla Galatasaray’a gol atınca duymuştum. Beninli forvet oldukça hızlı ancak biraz dağınık. Geçen sezon Helsinborg’dan Al Nasr takımına transfer olan Omotoyossi, son birkaç aydır da boştaymış. Benim görüşüm, Balili‘yi Antalya’ya yollayan Sivas’ta iş yapacaktır ve özellikle deplasman maçlarında çok etkili olacaktır.

Yanlız bu transferle ilgili ilginç bir nokta var. Her ne kadar Bülent Uygun, Omotoyossi’yi aldık dese de oyuncuyu araştırmak için girdiğim bütün yabancı sitelerde Beninli futbolcunun Metz’e transfer olduğu yazıyor. Koskoca Turkcell Süper lig Şampiyonu Sivasspor‘un teknik direktörüne inanmayı tercih ediyor ve Omotoyossi’ye Sivasspor’da başarılar diliyoruz.

Bu arada Omotoyossi’yle ilgili bilgi ararken zamanında “Helsingborgs Dagblad” gazetesine verdiği bir ropörtajı okudum. 23 yaşına kadar 5 senede 6 takım değişteren Beninli’nin söylediği bir laf çok bomba;

“Biz futbolcuların hayat kadınlarından farkı yok. Parayı kim verirse ona gideriz.”

“Omotoyossi” için bir yorum

Yorumlar kapatıldı.