200 milyon euro

La Liga’da oynayan bütün futbolcuların kontratlarında belli bir bonservis bedeli yazar. Bir takım oyuncusunu satmak istemese de eğer oyuncusu için kontratta belirtilen bonservis bedeli teklif edilirse kabul etmek zorundadır. O dakikadan sonra karar tamamen futbolcuya kalır. Gitmek isterse gider, kalmak isterse kalır.

La liga’daki kontratlarda belirtilen bonservis bedellerinde rekor şu anda 150 milyon euroyla Messi‘de. Ancak Real Madrid başkanı Florentino Perez, 94 milyon euro ödediği Ronaldo günü gelir dansözlük yapar da gitmek isterse diye kontratına 200 milyon bonservis bedeli yazdırmaya çalışıyormuş.

Bu zontaya kimse 200 milyon euro vermez de maksat şov olsun işte.

“200 milyon euro” için 6 yorum

  1. %10 ne kadara tekabul ediyor bir bilgin var mı? bu durum olursa ronaldoya 20 milyon euro ayrıca vermeleri lazım. şaka gibi. demek mssi’nin bonservisi 150 milyon euro, madem öle kaka ile buna verdikleri parayı (94+64) messiye verselermiş ya. hemde barçayı durdururlardı. salak herifler..

  2. Aslında bonservisinde yazan değerin en az %10’unu futbolcuya yıllık olarak ödemek gibi bir kural olmalı..

  3. @ugur
    %10’nun ne kadar olduğunu biliyorum tabiki..Tersini düşünürsek, daha mantıklı rakamlara ulaşıyoruz..Ronaldo yıllık 13M, Messi 7.7M euro alıyor. Bu durumda Ronando için 130M, Messi için 77M bonservis bedeli yazabilirlerdi..Dolayısıyla Barcelona’nın Messi’ye zam yapması gerekirdi 🙂

  4. mustafa
    hımm yani sen aldığı yıllık ücretin 10 katı, bonservis ücreti olarak görülmeli diyorsun. evet bu mantıklı geliyor dediğin gibi en azından bol keseden sıkamazlar bu sayede, madem değeri o kadar sizde verin anlayışı. ben ise ayrıca o yüzdeyi kendisine vermeli anlamıştım, ekstradan.

Yorumlar kapatıldı.