8.9 Milyon TL + İlhan Parlak + Özgür Çek

Fenerbahçe dün akşam Özer Hurmacı transferini bitirmiş. Genç futbolcunun bonservisine ödenen rakamın yüksek olduğu bir gerçek. Bu konu hakkında daha önce de bir yazı yazmış ve şöyle demiştim;

“Özer yetenekli bir genç olabilir ama bugüne kadar ne yaptı ya da ne vaad etti de bu bonservis bedelini hak etti? Üstelik ayağı kırıldığı için bu sezonun yarısında oynamadı bile…”

Şimdi işin bir de öbür kısmı var. Bu kadar büyük para ödenen Özer Fenerbahçe’de kimi kesecek ve ilk 11’de forma giyecek biri bana söyleyebilir mi? İlk 11’de forma giyemeyecekse kulübede oturacak bir futbolcu için bu kadar çok para vermek ne kadar doğrudur?

Kupasız ve başarısız kapatılan bir sezonun ardından daha takımın teknik direktörü bile net olarak belli değilken yapılan bu transferler biraz gündemi değiştirme çabaları gibi geliyor bana. Ama şunu da söyleyeyim, bir inat uğruna çok daha fazla paralar verilerek transfer edilen Mehmet Topuz’un ise Fenerbahçe’de çok iş yapacağını ve ilk 11’in değişilmez ismi olacağını düşünüyorum.

Bu arada kimse de çıkıp bana kedi uzanamadığı ciğere pis dermiş, paramız var veriyoruz kardeşim demesin. Aynı durumda Galatasaray olsa yine aynı şeyleri söylerdim. Kulübede oturacak futbolcuya bu kadar para verilmez. Galatasaray’da zamanında gitti Serkan Aykutlar’a, Bülent Akınlar’a milyonlar saydı. O zaman da yanlıştı, şimdi de yanlış. Yıllar içinde bu yüzden yurtiçi transferlerindeki bonservis bedelleri bu seviyelere geldi. Nasıl olsa 3 büyükler neyse parası veriyor diye Anadolu kulüpleri saçma sapan fiyatlar çekiyor.

Tabii buna bağlı olarak konuşulması gereken bir başka konu da takımlardaki yabancı kontenjanı. Yabancı sayısının sınırsız olması gibi bir şeyin olamayacağı ortada. Zaten FIFA’da buna ciddi anlamda karşı çıkıyor. Ama en azından İngiltere’deki gibi bir sistem uygulanabilir ya da AB vatandaşı futbolcuların yerli statüsünde oynamasına izin verilebilir.

“8.9 Milyon TL + İlhan Parlak + Özgür Çek” için 16 yorum

  1. kulubede oturacak diye kiziyorsun, almasak fener’in kadrosu yeterince genis degil kulubede kimse yok diye kiziyorsun.

    tevez, ronaldinho, deco, babel, quaresma kulubede oturuyo. onlara da kizsana?!!?

  2. Hocam soyle bir kadro olabilir eger Poulsen isi denildigi gibi kesinse ya da baska bir DMC koyun oraya:

    Guiza
    Alex—–Ozer
    Emre—–Poulsen—–Topuz

    Bir de transfer sadece kendi kadron icin degil muhtemel rakiplerini zayif dusurmek icin de yapilir Fenerbahce Ozer ve Topuz’u almasa zaten son zamanlarda geri dusen yerli kadrosunda Besiktas ve Galatasaray’in cok altinda kalacakti kalite olarak. Oysaki sadece su iki transferle bile BJK’nin onune gecti denebilir.

    Son ekleme Ozer’den Daum ters ayakli sol acik olarak ta faydalabilir Ugur’un yerine…

  3. Garrincha’ya katiliyorum.

    Ozer sakatlanana kadar ligin asist kraliydi. Ligin gedikli asist kraliyla yan yana nefis oynarlar.

  4. @ Muzo; verdiğin örnekklere bak; tevez, ronaldinho, deco, babel, quaresma. adamların kadroları o biçim o yüzden bu adamlar yedek kalıyor ayrıca bunların hangisini satın alırken aaa bu herif kesin yedek kalır diyosun? hepsi ilk 11 oyuncusu ve takımdaki rekabetten dolayı 11’e giremiyorlar. özer böyle mi?
    @ Garrincha; Özer için Deivid ve Semih’i kestin yani ilginç.

  5. Semih benim icin hicbir zaman Fenerbahce’nin ilk 11’inde oynayacak kalitede degildir. Cok iyi insandir iyi golcudur ama birseyler eksik gibi gelir bana hep. Guzia – Semih donusumlu de diyebiliriz baska forvet alinmayacaksa. (tabi benim gorusum) Deivid’i ise degil kesmek mumkun olan en kisa zamanda ve en az maddi hasarla gondermek lazim… Keza 6 yabanciya takilmadan oynayabilecek bir kadro yukaridaki…

  6. cevabin sorunda sakli koko. evet adamlarin kadrolar o bicim, bedavaya da o bicim olmuyo. bastiriyorlar parayi. takimda rekabet var iste ki yedek kaliyorlar. fener’de rekabet yok, eller belde. kadro o bicim olsun diye ugrasiyoruz.

  7. Anlamadın olayı adamların hepsi ilk 11’de oynayabilecek kalitede. Alırken de bu adam ilk 11’de kesin oynar diyorsun. Her neyse Özer’e verilen 4.2 milyon euro Avrupa standartlarına göre pahalı bir transferdir. Misal Giovanni Dos Santos gibi çok yetenekli bir adam bile Barcelona’dan Tottenham’a 6 milyon euroya gitti geçen sene, Ankaraspor’dan Özer 4.2 milyon euro+ iki futbolcu…

  8. Federasyonun bu saçmalığı mutlaka çözmesi lazım. Avrupa birliği oyuncularının yabancı olarak sayılmaması gerekiyor. Türk futbolcusunun yabancı sayısı artınca önünün kesilmesi gibi bir durum yok, çünkü türk futbolcularda gelişmek diye bir hedef yok zaten. En büyük hedef İstanbul’a kapağı atmak. Oraya geldikten sonra 1 gram ilerleme gösterebilmiş oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Neden, çünkü hepsi birer Cannavaro, Messi ve Ronaldo çünkü. Kendilerini geliştirmeye lüzum görmüyorlar beylerimiz. Mehmet Topuz 8.7 milyon euro, Özer 4.2 milyon euro. Bursaspor Sercan’a 10 milyon istiyor falan. Über yetenekler toplanmış ligimizde Premier Lig, La Liga falan hikaye.

  9. Özgür’ü paf takım ve 17 yaş altı milli maçlarında çok izledim.. 3-4 sene sonra milli takımın değişmez sol beki olacak adam benim gözümde. Keşke bu şekilde harcanmasaydı, çok büyük bir hata olmuş. İlhan beklenen patlamayı yapamadı, şans verilmedi diyeceksiniz haklısınız ama yeteneğini biraz da olsa gösterseydi fena olmazdı.

    Para yüksek harbiden katılıyorum ama bu transfer için pişman olmayacağımızı düşünüyorum. Özer muhtemelen bu sene 60’dan sonra Alex’in yerine giren oyuncu olacak ama seneye ilk 11’deki yerini bulacaktır.

  10. özer ligdeki en yetenekli oyunculardan biri kesinlikle sol acik alinmassa keser ugur boral’i ama özgür kaynadı ya arada ona yanarım

  11. @Koko B: Kezman zaten gecen sene satildi, sadece Fransa regulasyonlarina takilmamak icin hulle yapilip kiralik verildi. Tek istisna PSG’nin dusmesiydi…

    Ozgur icin de 2 milyonEuro geri alim opsiyonu var diye geyikler dolasiyor ama bilemem ne kadar dogru…

    Bu arada Ozer’e verilen para o kadar degil sanirim isin icinde baska seyler var…

  12. Özügr Çek Okuldaki Kankam Osman Çekin Abisi Ve Gönülden Destekliyoruz Özgür Abimizi

  13. Sayın Özgür Abimize ßndan snra basarLar dLerım okLdaqı en ıyı arkadasLarımdan bırı 0sman

Yorumlar kapatıldı.