Vizyon farkı

1244223381_extras_albumes_0

Bugüne kadar rahatsız Hıncal Uluç’un dediği saçmalıkların hiç birine katılmadım ama dün akşam söylediği tek bir şeye sonuna katılıyorum. Baros’la Nonda’yı toplasan bir Ümit Karan etmez diyen bir adamdan bu nasıl çıktı onu da anlamadım ya.

“Galatasaray’ın 2000 yılında Kopenhag’ta ve Monaco’da UEFA Kupası ve Süper Kupayı kaldırdığı zaman duyduğum gururu, bu sene Rijkaard’ın imzasıyla duydum. Galatasaray’ın vizyonunun ne olduğunu gösterdi bu transfer. Başarılı olur olmaz o ayrı konu. Fenerbahçe’ye 3 yıl şampiyonluk vaad ederek kongre kazanan Aziz Yıldırım gidip Daum’u getiriyor, Galatasaray’ın konuştuğu 4 isim ise: Sevilla’yı iki kere UEFA Kupası şampiyonu yaptıktan sonra Real Madrid’e transfer olan Ramos, Schuster, Fatih Terim ve Rijkaard. En sonunda anlaşılan da Rijkaard oldu. Bu bir vizyon farkı. Bu Galatasaray’ın vizyonunun içe değil dışa dönük olduğunu gösteren bir vizyon farkı.

“Vizyon farkı” için 7 yorum

  1. sezon başında yönetime giydirmeye başlar
    barca ile gs bir mi der
    sonra bir dakika bile takımda durması saçmalık der
    fularını da takar muhakkak

  2. Rijkaard’in isi zor hem de cok zor. Oynatmak istedigi tarz bizim aliskanligimiza cok ters. Total futbol herkesin diline dolandi, herkes ustadmis meger bu konuda. Dun Ugur Meleke’nin Milliyet’te cok guzel bir yazisi vardi herkesin okumasi lazim bence.

    Rijkaard eger tamamen Barcelona taktigini benimseyecekse transfer politikamizda degismelidir. Mesela Rijkaard’in sisteminde Mehmet Guven bence Baris’tan daha cok verim verir. Ayhan zaten enfes olur, Koko’yla EURO 2008’de Almanya macini izlerken demistim Xavi gibi oynuyor diye. Mehmet Topal DMC gorevini yapar, Sarp da onu yedekler. Orta sahadaki 3. yer icin yabanci bir oyuncu lazim bence. Haa eger Rijkaard Deco’da yaptigini Lincoln’de yaparsa tadindan yenmez ama artik kimse de guven kalmadi. Antep’ten Murat Ceylan da bu taktikte kesinlikle is yapar, onu alabilirsek de guzel olur, ama asil bazi gazetelerdeki gibi Hamit gelirse tadindan yenmez.

    Ben suan 4 yil kalacagi garanti edilirse bu sene ligde 2. olup, Aslantepe’ye CL biletiyle gitmeye bile raziyim.

  3. bence de sistemin oturmasında baya zorluk çekicez. ama türkiye’de bu sisteme en yakın oynıyabilecek kadro da bizde. savunmanın ortasına kilit bir transfer gerekiyor. savunmayı orta sahaya kadar çıkardığımızda ilk pasları iyi atıcak oyunu kurabilecek bir defans gerekiyor. servet in adamla didişerek çıkışıyla olucak iş değil. bunlar dışında sağ bekte sabri’yi düşünemiyorum bu sistemde. adamda pas alışverişi çok kötü. uğur nasıl olur bilmiyorum. bencede mehmet güven konusuna katılmıyorum. daha iyi bir pas yüzdesi olsa bile barış’ın temposundan çoık uzak ki top kaptırıldığında barış’a bence ihtiyaç olucak çok.
    işimiz zor gerçekten ama sabırlı olunur ve pas yapabilecek transferler yapılırsa bence olmaması için hiç bir neden yok. ayrıca barcelona’nın ilk sezonda düşme potasına girip daha sonra şahlanması da bir örnek teşkil edeceği için, takımı rahat bırakıcaklardır diye düşünüyorum.

  4. rijkaard’ın sisteminde servetin yanındaki isim çok önemli olacak. hem topu oyuna iyi sokması hem de arkaya atılan toplarda hızlı olması gerekiyor. çünkü bu sistemde 4lü defansın orta sahaya ne kadar yakın oynadığını ve ne kadar ileride kurulduğunu biliyoruz.
    orta sahada ise ayhan’ın kilit adam olması kesin gibi yanında oynayacak olan Topal ve o bölgeye yapılacak olacak emana tarzında bir transfer bizi oldukça rahatlatır.
    Bir kanatta arda diger kanatta kewell ve ileri uçta baros kulağa hoş geliyor ancak ileri uca hedef santrafor transferi yapılırsa baros’u hafif sağ çizgiye çekip değikiş alternatifler de düşünülebilir.

  5. bnce defansa adam yerine semih ve murat akça gbi iki gence teknik katmalıız. bnce murat ceylan ve bir tane 2 kanatta da oynayabilecek sürekli arda oynuorsa onla yoksa kewell ile sürekli maç içinde değşcek bi adam alınmalı. En uçuk isim bnce Van Der Vaart. Birde ayağında top tutabilen sağa sola deplase olup, ortadan içeri giricek adamlara yer açıcak bitirici bir forvet. Bu da ya Luis Fabiano, yada Arune Kone.. bu 3 oyuncu en fazla 25milyon euro eder.
    Koko yokmu transfer??????????????

Yorumlar kapatıldı.