Konfederasyon kupasında bu 5 oyuncuya dikkat

confen

14-28 Haziran tarihleri arasında Güney Afrika’da düzenlenecek olan Konfederayon kupasına katılacak olan Amerika, Brezilya, İspanya, İtalya, Mısır, Irak, Güney Afrika ve Yeni Zelanda Milli takımları aday kadrolarını belirlediler ve yavaş yavaş Güney Afrika’ya doğru yola çıktılar.

Mini dünya kupası olarak bilinen Konfederasyon kupasında takımlar genel olarak yeni isimlere şans veriyor ve kadrolarını yeniden yapılandırıyorlar. Maçları izlerken aşağıdaki 5 isme özellikle dikkat etmenizi öneririm. Aralarında genç isimler de var orta yaşlı isimler de ancak bana göre sivrilecekleri kesin.

Nilmar (Brezilya) Kariyerinin başında yaşadığı sakatlıklar sonrası 24 yaşında yeniden adından söz ettirmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda attığı bir gol sonrası kendisine Nilmaradona denmişti.

Mohamed Aboutrika (Mısır) 2008 Afrika kupasında attığı 4 golle parlayan 30 yaşındaki oyun kurucu, geçen sezon Afrika’da yılı futbolcusu seçilmişti.

Innocent Mdledle (Güney Afrika) 23 yaşındaki sol bek isminden dolayı turnuvanın Fair Play ödülünü kesin alır.

Alaa Abdul-Zahra (Irak) 21 yaşındaki genç yeteneğin oyun stili Kaka’ya benzetiliyor ve ülkesinde kendisine Irak’ın Kakası deniyor.

Fabio Quagliarella (İtalya) Bu ismi zaten bir çoğunuz biliyordur. Bu sezon Uefa kupasında 8 maçta 10 gol atan ve sezon sonu Napoli’ye transfer olan 26 yaşındaki forvet kulüp takımındaki formunu Milli formaya da yansıtacaktır.