Van Persie’nin 20 yaş dişleri

picture-16

20 yaş diş probleminin ne demek olduğunu çekenler bilir. Çıkmak için bir türlü yer bulamayan, kafasını sokacak delik arayan, diğer diş kardeşleri tarafından hiçbir zaman buyur edilmeyen 20 yaş dişlerinin ağrısı çeneden başlar; kulak, göz ve komple kafayı darma duman ederek insana sinirden duvarları yumruklatacak derecede acı verir.

“Futbolla 20 yaş dişlerinin ne alakası var?” diyeceksiniz. Açıkçası ben de daha dün öğrendim. İnsanın diş sinirleriyle vücudun diğer kaslarının arasında ilginç bir bağ varmış. 20 yaş dişleri sorun çıkarıp çiğnemeyi etkilediği anda vücuttaki bu bağ direk etkileniyormuş. Bu problemi yaşayan sporcuların da kasları fazla zorlanmaya gelemiyormuş. Tabii ki işin daha detaylı açıklamarı var, ben elimden geldiğince basite indirgemeye çalıştım.

Diş ve kas bağlantılı problemi bu sezon yaşayan futbolculardan bir tanesi de Arsenalli Van Persie’ymiş. Bu sezon sık sık kas sakatlığı yaşayan 26 yaşındaki Hollandalı’nın 20 yaş dişlerinde problem varmış. 20 yaş dişlerinden de öyle 2 dakikada çekilip kurtulunmuyor. Zamanında ben 4 tanesini çektirdim, 2 ay süründüm ki çok daha ciddi operasyonlar geçirenler oluyor.

Neyse dönelim Van Persie’ye. Hollandalı sezonun bitmesiyle dişçi koltuğuna oturuyormuş, Allah yardımcısı olsun…

“Van Persie’nin 20 yaş dişleri” için 4 yorum

  1. Benzer bir sorunu da Aquilani yaşamıştır. Doktor doktor gezmesine rağmen adale sakatlığının gözle görülür bir sebebi açığa çıkarılamamış, girdiği hiçbir konsültasyonda birşeyi çıkmamıştır. Ta ki 20 yaş dişi mevzusu ortaya çıkana kadar.

  2. 13 yaşındayım 20 yaş dişim çıkıyor ve şişti bir yrısı dışarda diğeri içerde çok kötü yaaaaaaaaaa
    çok acıyo

  3. […] Geçen sezon Van Persie de aynı tip bir problemden dolayı operasyon geçirmişti. O zaman “Diş ve kas ne alaka?” diyerek ufak bir araştırma yapmıştım; insanın diş sinirleriyle vücudun diğer kaslarının arasında ilginç bir bağ varmış. 20 yaş dişleri sorun çıkarıp çiğnemeyi etkilediği anda vücuttaki bu bağ direk etkileniyormuş. Bu problemi yaşayan sporcuların da kasları fazla zorlanmaya gelemiyormuş. Tabii ki işin daha detaylı ve tıbbi açıklamarı var, ben elimden geldiğince basite indirgemeye çalıştım. […]

Yorumlar kapatıldı.