Alkışlar Sivas’a

GS SIVAS MAC VY

Bugün Ali Sami Yen’e veda eden Tugay’a mükemmel bir jest yaptılar. Maç başlamadan sahanın kenarında toplanan Sivas takımının önce galibiyet yemini edeceğini sandık ama onlar Tugay’a Sivasspor forması hediye ederek herkesten alkış aldı. Tahminimce bu jesti Bülent Uygun düşünmüştür. Bülent Hoca talihsiz açıklamalar yapacağına hep böyle güzellikler düşünse keşke. Maç sonunda bütün tribünler Sivassspor’lu futbolcuları alkışlarken bir tek kendisi ıslıklandı. Bülent hocanın Burberry şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım.

Maça gelince; 4-5 olacak maç yine tek farkla bitti. 70’li dakikalarda UEFA’ya gidememe korkusu sarmadı desem yalan olur. Nonda ve Baros‘un kaçırdıkları olacak gibi değildi. 1 dakika içinde 2 penaltıyı birden vermeyen Cüneyt Çakır şaka gibiydi. Neyse ki bütün sezon yanımızda olmayan şans 83’de Arda‘nın golünde Sami Yen’e bir uğrama inceliğinde bulundu.

Bu sezonun en iyilerinden kaptan Ayhan Akman‘a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bugün tartışmasız sahanın en iyisiydi. Her topa bastı, hep dikine oynadı, pas yüzdesi çok yüksekti ve sahada basmadık yer bırakmadı. Ayrı bir alkışı hak etti Ayhan. Bu arada küçük kaptan Uğur Uçar da sezonun son maçında 4 dakika olsa da forması kavuştu ve Galatasaraylılar’a ayrı bir sevinç yaşattı.

Maç sonunda Bülent Korkmaz da kendisinden beklenen açıklamayı yapmış. İstifa mektubunu verdiğini ve yönetimin vereceği karara saygı duyacağını söylemiş. Helal olsun Bülent’e gerçek bir Galatasaraylı olduğunu bir kez daha göstermiş. Bakalım yönetim Bülent’le yolların ayrıldığını ve yeni hocanın ismini ne zaman açıklayacak. Ellerini de çabuk tutmaları lazım çünkü Güiza‘nın son dakika golü sağolsun önümüzdeki sezonu erken açacağız, 15 Temmuz’da ön eleme maçımız var.