Güiza’nın net maliyeti

Mallorca’nın geçen sezon yaptığı transferlere ilişkin gelir ve giderlerindeki şüpheler ve bazı iddiaların ortaya atılmasının ardından kulüp yönetim kurulunun, spor direktörü Nando Pons’un yaptığı transferler hakkında inceleme başlattığı ileri sürülmüştü. İspanyol basını, Mallorca kulübünün geçen sezon başka kulüplere transfer ettiği futbolcularından elde ettiği gelirin olduğu kulüp belgesini yayınlarken, Güiza için Fenerbahçe’den alınan bonservis bedeli 12 milyon 540 bin Avro olarak gösterildi.

8 Temmuz 2008 günü Fenerbahçe kulübü tarafından transferi açıklanan Güiza’nın o günkü kur ile bonservis bedeli 24.367.600 lira. 4 yıllık sözleşme imzalanan ve yıllık ücretinin de 3 milyon euro yani yine o günkü kur ile 5.820.000 lira olduğu açıklanan Güiza’nın kulübe 4 sene için toplam maliyeti 47.647.600 lira. Oh aslanım!

Peki Güiza bugüne kadar ne yaptı? Oynadığı 29 Turkcell Super lig maçında 8 gol, 8 Fortis Türkiye kupasında 2 gol, 10 Avrupa kupası maçında 3 gol yani toplamda 46 maçta 13 gol. Yanlız şu an yazarken farkettim de o kadar fena değilmiş, ben daha da az gol attı zannediyordum. Ama golü filan bırakın da adam hakkaten deli ediyor top ayağındayken, dün akşamki kupa finalinde çıldıran Fenerli arkadaşlarımı görünce bir kez daha anladım.

Aslında bu istatistikleri de çok sallamamak lazım. Sonuçta istatistik mini etek gibidir. Çok fazla şey gösterir ama esas görülmesi gereken şeyi göstermez…

“Güiza’nın net maliyeti” için 5 yorum

  1. Ben katılmıyorum Guiza’nın kötü futbolcu olduğuna. Oyunu 2 yönlü oynayan 4’lü bir ortasahanın önünde Mateja Kezman ve Guiza forveti inanılmaz iş yapar bence.

  2. Güiza’yı çıplak gözle izledin mi bilmiyorum ama adam önüne atılan ara topuna bile nası koşacağını bilemiyor. Topun arkasından bi döneyim geleyim diyor yetişemiyor top taça filan çıkıyor… Millet diyor boş adam olsa la liga’da nasıl kralı oldu diye ben de soruyorum o kadar iyi olsa kapmazlar mıydı Güiza’yı Fener’den önce?

  3. Valla çıplak gözle de izledim, tv’den de izledim.. Sabredilecek adam değil bu adam.. İnsanın sinirlerini zıplatıyor..

  4. bnde izleme şansı buldum canlı olarak ama bnce ilk başlarda iiidi. birinin üstüne bu kdr gelinse insan kopuo futboldan biz bile hali saha maçlarında arkadaşlar koşmayınca bırakmıomuyuz, biri laf söyleyince küsmüomuyuz.
    bnce ii bi takımda iş yapabilir ama şu ana kdr gördüklerimzden sizede 100% hak weriorum ama keşke daha sistemli bi takımda görebilsek guiza’yı..

  5. GUİZA ispanya da iyi oynuo ama fener de berbat oynuo çünkü 29 haziran daki maçta 2 gol üst üste attı ama fener de atamıo

Yorumlar kapatıldı.