Round II: Monsieur vs. Sir

Old Trafford‘da oynanan ilk maçta Alex Ferguson’un Manchester United’ı Arsene Wenger’in Arsenal’ini köşeye sıkıştırıp seri yumruklarla nakavt etmeye çalışmış ancak Almunia engeline takılarak sadece 1-0’lık bir avantajla sahadan ayrılmıştı.

Bu akşam Londra’da Emirates stadında karşılaşacak olan iki ekip de hafta sonu oynadıkları Premier League maçlarını rahat kazandılar. Manchester yedek ağırlıklı kadrosuyla Middlesbrough deplasmanında 0-2 kazanırken Arsenal ise Portsmouth deplasmanında 0-3 galip geldi.

Maç öncesi ev sahibi Arsenal’de Gallas, Rosicky, Silvestre, Clichy ve Eduardo kesin yok. Haftalardır sakat olan Van Persie’nin durumu ise maç saatinde belli olacak. Manchester United’da ise tek ve en büyük problem Ferdinand’ın sakatlığı. Old Trafford’daki ilk maçta kaburgalarından sakatlanan Ferdi’nin oynayıp oynamayacağı son dakikada belli olacak.

İlk maçın ardından bu futbolla Arsenal’in Manchester’ı elemesi mümkün değil demiştim. Hala aynı fikirdeyim ancak Ferdinand oynamaz ise Manchester savunması sıkıntı yaşayabilir. Bunu Premier League’de bir dönem yaşanan düşüşle görmüştük. Eğer sıkıntılı savunmanın üzerine bir de Almunia devleşirse, Arsenal beeeeeelki bir sürpriz yapabilir.