Derby della Capital

3037393663_ccf2544c16

Dünya derbileri arasında çok önemli bir yere sahip olan Derby della Capital. Faşist ve zengin SS Lazio ile kentin fakir, işci ve göçmenlerin tuttuğu AS Roma bugün karşı karşıya…

İtalya’nın en fazla kafa göz yarılan derbisindeki aşırı düşmanlık, 1979 yılında Lazio taraftarı Vincenzo Paparelli‘nin ölümüyle başladı. Aralarında oynadıkları 162 maçta 58 kez Roma, 45 kez de Lazio kazandı.  59 maç ise berabere sonuçlandı. Çoğu zaman şampiyonluk yarışından uzakta birbirleri ile karşılaşsalar da birbirlerini yenmek için sahada herşeylerini veriyorlar. Tekmeler ve kartlar havalarda uçuşuyor.

Bugünkü maça gelecek olursak, Roma 6. ve Şampiyonlar ligini kovalıyor. Lazio ise 9. ve Uefa kupasını kovalıyor. Son haftalarda maç kazanamayan Lazio için bir fırsat. Roma çok eksik. Lazio başkanı Claudio Lotito bu maçtan ters bir sonuç çıkarsa tüm futbolcuları süresiz kampa alacağını açıkladı. Ama bu ikilinin maçlarında beraberlik hep ön plana çıkıyor. Birbirlerine sataşmaktan, tekme sallamaktan gol genelde ikinci planda kalıyor.

Bana kalırsa, beraberlik en olası sonuç, kazanırsa da Lazio kazanır. Başkanın açık tehdidi ortada…