Puanlar aynı, başlıklar farklı

3219668032_37cc9edfbb

Bugün okuduğum bütün spor sitelerinde ya da gazetelerde kafamı karıştıran bir konu vardı.

Trabzonspor dün berabere kaldı, Fenerbahçe zor da olsa kazandı. İkisinin de puanı 47 ancak bugün atılan başlıklar oldukça farklıydı. Fener için “yarışa geri döndü” tadında başlıklar atılırken, Trabzon için ise “şampiyonluk artık hayal” tadında başlıklar ve köşe yazıları vardı. Bugün Galatasaray kazanırsa ki hiç ümitli değilim, yarın “Aslan da yarışa geri döndü” başlıkları kesin atılır.

Tamam Trabzon iyi oynamıyor, bir isteksizlik ve taraftarın tepkisi de var ama Fener dün çok mu iyi oynadı da kazandı? Şampiyonluk için taraftarlarına ümit verdi mi? Galatasaray‘ın, Fener’in şampiyonluk şansı ne kadar varsa, Trabzon’un da şansının o kadar olduğuna inanıyorum. Hem son maçta Trabzon Fener’i Avni Aker‘de ağırlamayacak mı?

Bu sene oynanan lig bir garip, her an her şey olabiliyor, bugüne kadar gayet güzel gördük bunları. Bir dipnot daha; bu ligin lideri ve bence şampiyonluğun en büyük adayı Sivasspor ama gazetelerde kazandıkları maçlardan sonra hala kenara köşeye sıkıştırılıyorlar. Çok yazık ve ayıp…

“Puanlar aynı, başlıklar farklı” için 2 yorum

  1. Tam bir dangalıklı ya bizim spor medyasının tavrı.

    Yani adam alır puan tablosunu eline ondan sonra konuşur değil mi? Trabzonspor kötü oynuyormuş. Hayır TS’nin iki tane kazma “golcü”sü var. Yani Lemi vardı biz de 2 numara. O bile atar o pozisyonları, o kadar yani!

    Sivasspor şu anda şampiyonluğa en yakın takım ama geri zekalı spor medyası hala daha köşelere sıkıştırmaya devam ediyor.

    Ondan sonra çıkıp bir de spor 4 büyükler üzerinden konuşuluyor diyorlar ya beni deli ediyorlar. Ulan senin televizyonun, senin gazeten, senin dergin. Konuşsana Sivasspor’dan, bu sene canını dişine takan Anadolu takımlarından..

    Ama Trabzon’la birlikte şehir takımları bu sene çıkışa geçti. Özellikle bakıyorum her bir şehir kendi plaka kodunun olduğu dakikada havaya giriyor. Bunlar yavaş yavaş Anadolu insanının kendi şehrinin takımını sevmeye başladığının göstergesi.

    Hele bu sene Sivasspor şampiyon olursa onların 3 senede almış oldukları mesafeyi gören herkes kendi şehrine daha da çok destek vereceklerdir.

  2. TS’nin kazma golculeri hakkinda 25 Ocak tarihinde surada sunu yazmisim:

    Gelelim Trabzonspor’a. Gökhan Ünal ve Umut Bulut ile şampiyon mampiyon olunmaz. Bu ikili sadece Ersun’un maç boyunca dövünmesini sağlarlar. Fonksiyonları budur.

    hakli mi cikiyorum ne? 😉

Yorumlar kapatıldı.