Neyi bekliyorsun bilader?

michael_skibbe2_754962

Dun aksam Galatasaray – Sivasspor maci basladi, bir baktik Ayhan’a Lincoln rolu verilmis. Sonra dakikalar ilerledi meger yanilmisiz cunku Ayhan’a Baros’un yaninda forvet rolu verilmis Skibbe tarafindan. Ayhan’in bugun hala Galatasaray gibi bir takimda ust duzey futbol oynamasinin tek nedeni orta sahanin ortasinda hem ofansif hem de defansif olarak oyunu 2 yonlu oynabilmesidir. Bunu da Lucescu’ya borcludur. Butun mac Meira forvet oynasaydi daha tehlikeli olurdu, en azindan kafa topuna filan cikardi. Ama isin komik tarafi beraberlik golunu son dakikada Ayhan atti, futbol iste…

Bir diger enteresan konu, Galatasaray kaleye ilk sutunu 25. dakikada cekiyor, ilk yari 1-2 ciliz poziyona daha giriyor, daha sonra 2. yari basliyor dakika 65 oluyor ama hala pozisyon adina hic bir sey yaratamiyor ve Skibbe hala izliyor! Iste bu durumda, bir takimin teknik direktorunun yaratici olmasi lazim. Tamam biliyoruz takimda cok sakat var ama kulubeden birseyler cikarman lazim sahada hic birsey yapamayan bir Galatasaray var. O arada Skibbe yanina Yaser’i cagirdi, dedim cok sukur butun mac birsey yapmayan Aydin’i cikarip, Baris’i saga cekip, Ayhan’i ortaya alip, cift forvete donecek. Ama tabii ki oyle olmadi. Aydin’i cikardi ve direk Yaser’i saga kanata atti ve 25. dakika boyunca Yaser cizgide eridi gitti. Bu arada Sivas teknik direktoru Bulent Uygun ise devamli dogru isler yapti, Tum’un yerine hizli ve ters Balili’yi aldi. Emre ve Meira’yi adeta birbirine carptirdi.

Gelelim butun mac cok tepki alan hakeme, benim takildigim noktalar; 1. dakikadan itibaren zamani calan Petkovic’e 90. dakikada sari kart gostermesi saka gibiydi. Butun mac kendisiyle munakasa eden Baros ve Mehmet Yildiz’a sari kart gostermemesi ve Sezer, Sabri ikilisinin butun mac sahada kalmasina goz yummasi. Ozellikle Sabri agzi, eli, kolu hic durmuyor. Butun mac bir isabetli sut, bir yerine giden orta yapamadi ama butun mac atilmak icin herseyi yapti.

Bu saatten sonra Galatasaray’in isi cok zor, bence turu Sivas kapti. Zaten 3 kulvar bu takima fazla gelecekti, her iste bir hayir vardir. Bu arada mac sonunda Bulent Uygun’a edilen kufurlerden dolayi o tribunlerde olan bir Galatasaray’li olarak acikcasi utandim ve kendisinden ozur dileme geregi hissediyorum.