Merseyside Derby

liverpooleverton

Liverpool için o sene bu sene mi diye merak ediyorduk. Eğer o sene bu sene ise, bu akşam baskının altından kalkıp Merseyside Derbisinde evinde Everton’ı devirmeleri şart. Baskı dediğim ise şu an maç fazlası ile lider olan Manchester United baskısı. Pek tabii ki bu akşam Everton’ı devirmekle bitmeyecek bu iş; daha Old Trafford’a gidecekler ve daha koca bir ikinci yarı var. Ama bu akşam bir ‘statement’ yapmaları şart.

Ancak Rafa Benitez maşallah iki haftadır kafayı yemiş gibi davranıyor. Önce Alex Ferguson’a pençelerini çıkardı, şimdi ise yönetime atıp tutuyor ve kontrat teklifini elinin tersiyle itti. Bu arada Everton’ın hocası David Moyes 1999’dan beri kazanamadıkları Anfield deplasmanında kazanmanın yolunun takımının kendine güvenip, topa sahip olmaktan geçtiğini söylüyor. Son 6 maçtır kalelerinde gol görmediklerini hatırlatalım ama uyaralım: Topu Liverpool’a verip tempoyu yükseltmelerine izin verirlerse işleri çok ama çok zor. Ki Liverpool o topu senden alır.

Muhtemel kadrolar şöyle: Liverpool Reina Arbeloa – Carragher – Skrtel – Aurélio Mascherano – Alonso Kuyt – Kaptan – Riera Torres

Everton Howard Hibbert – Jagielka – Yobo – Lescott Osman – Arteta – Neville – Cahill – Pienaar Anichebe

Benim gönlüm Liverpool’dan yana. Akşam 22:00’de ekran başına.

“Merseyside Derby” için 4 yorum

  1. buyuk kaptan gerrard yazdi simdi…

    soguk ulkenin savasci, teknik, lider, disiplinli kahramani.

    bir de milli takiminda ayni perfomansi gosterebilse…

Yorumlar kapatıldı.