Haftanın galibi: Manchester United

2484296010_b600da004f

Tartışmasız Avrupa’da haftanın maçı Old Trafford’daydı. Cumartesi günü Liverpool’un Stoke City’yi geçememesi, üstüne Rafa Benitez’in Alex Ferguson aleyhine ettiği laflar United’ın gazını açmış. Chelsea’ye üç tane takıp takımı Londra’ya, Scolari’yi topun ağzına, Abramovich’i de Rusya’ya borçların peşinden koşmaya yolladılar. Ryan Giggs olgun kanattan sol iç pozisyonunda futbol azmini bir kez daha sergiledi. Rooney ise takımın hırs küpü itici gücüydü. Evra soldan aka aka sonunda sakatlandı. Kırmızı Şeytanlar hafta içi Wigan’ı evinde, Cumartesi günü de Reebok Stadyumu’nda Bolton’u geçerse, Liverpool Pazartesi günü Everton ile Merseyside derbisine ikinci sırada çıkabilir.

La Liga bol bol gol gördü bu haftasonu. Herkes 3 attı. Haftanın kapanışında Osasuna deplasmanında ise yine Messi imzası vardı. İkinci yarıda Çek Plasil’in önderliğinde ayağa kalkan Osasuna karşısında 73. dakikada 2-1 mağlup duruma düşmüşlerdi ki önce 80’de Xavi, ayağını kırma tehlikesine rağmen beraberlik golünü sonra da 85’de Messi Güntekin’e “Böyle. Futbolcu. Yok.” dedirten bir gol ile işi 3-2 bitirdi. Real Madrid ne kadar baskı yaparsa yapsın, bu 12 puan ka-pan-maz.

Serie A’hı gitmiş vahı kalmışda Inter kendi evinde Cagliari’den 1 puanı zor kurtardı. Del Piero yine bir serbest vuruş golü ile 1-0 olsun, bizim olsun yaptı. Roma Olimpiyat Stadı’nda ise Beckham Milan ile Roma yenişemediler. Milan özellikle ikinci yarıda oynadığı futbol ile kazanmayı haketmişti ama 2-2‘ye fit oldular. İlk yarıda bir serbest vuruş sırasında topun başında Beckham, Ronaldinho ve Pirlo beraber duruyolardı. En son Galacticos’ta oluyordu böyle şeyler.

Fenerbahçe Tokat’ta kartopu oynadı. Aynı sahada Galatasaray maç oynasaydı ne yaygara kopardı diye düşünmeden edemedim vallahi. Leverkusen repeate takmış Cimbom’u. Joseph Thunder doğuştan Beşiktaş’lıymış. Koko yazacakmış bununla ilgili ama Kablonet kumpas yapmış haftasonu…

“Haftanın galibi: Manchester United” için 3 yorum

  1. Valencia-Villarreal maci da inanilmazdi macin 1. dakikasindan 90.dakikasina kadar muthis bir tempo ve 6 gol vardi, uzun zamandir boyle mac izlememistim.
    Bu arada Galatasaray’in yaygara kopardigi macta sartlar cok farkliydi. Kar 1 gun once yagmis ve saha tamamen buz ile kapliydi. Pazar olmasi gereken mac, Galatatasaray’in Persembe gunu Almanya’da maci olmasina ragmen Pazartesi’ye ertelenmisti. Ve son olarak,o sahada futbol oynamak Ugur Ucar’in futbol hayatini bir fiil bitirmistir…

  2. manchester uni.-chelsea maçı konusu açılmışken şunu merak ediyorum..bizim ligimizde hakeme sert çıkma,el kol hareketi yapmak sarı kartı gerektiriyor..Rooney’nin maç içinde hakemle karşı karşıya geldiği pozisyonlar ülkemizde olsa kesin kırmızı çıkardı..bu kurallar genel değil mi? her ülkenin ayrı mı?

    Fenerbahçemim maçı ise atan galip,yiyen malup tadındaydı..ne mutlu ki atatn taraf biz olduk:) selçuk dereli de bir uğursuzluk var gibi..bir maçında konfeti yağar bi maçında kar..ııh sevmiyorum bu adamı!

Yorumlar kapatıldı.