BUNLARIN SADECE ADI büyük

b_eec066ef4e54a9c6e198ac540b512398

Dünya’nın en büyük derbilerinden biri diyoruz ama maç sonrası futbol adına konuşabilecek sadece 3-4 cümle var.

Maçın ilk yarısında Galatasaray 15-20 dakika birşeyler yapmaya çalıştı ama golü bulamadı. Aynı senaryonun tersi olsa Fener Galatasaray’ı 3’lük, 4’lük yapardı ilk yarı. 60. dakikadan sonra 2 takımda da kondisyon diye birşey kalmadı ve mahalle maçına döndü. 90+3’te de iki takım futbolcuları da baktı ayaklarıyla birşey yapamıyorlar, çeneler ve tokatlar konuşmaya başladı.

Olayların başlagıcı zaten ortada. Lugano maçtan sonra özür de dilemiş. Ondan sonrası malum… Arda ve Semih gibi Milli takımdan oda arkadaşı olan 2 futbolcu bile birbirlerini tokatlıyorlar, olayın nereye geldiğinin en güzel özeti.

Olaylar yaklaşık 10 dakika sonra sürüyor, kırmızı kartlar çıkıyor, hakem maçı bitiriyor ve daha sonra verilen demeçlerle başka bir savaş çıkıyor. Önce Volkan çıkıp saçmalıyor, Ayhan “Volkan yalancı” diyor, Arda “herkes haddini bilecek” diyor, Semih “Arda bana vurdu” diyor sanki kendi vurmamış gibi, sonra Volkan tekrar çıkıyor “Galatasaraylılar beni nereleriyle dinlediyse” diyor. Bu demeçlerin arasında bir de Uğur Boral var, en doğrusunu da o söylüyor “Dostluğumuz yalanmış…”

Milan-İnter, Boca-River ve Real Madrid-Atletico Madrid. Bunlar da Dünya’nın en büyük derbilerinden. Her maçta olaylar, kırmızı kartlar çıkabilir ancak bu saydığım takımlarda oynayan futbolcuların bizimkiler gibi demeçler verdiğini hatırlıyor musunuz? Ya da bundan sonra vereceklerini hayal edebiliyor musunuz? Olayı başlatan Uruguaylı Lugano bile özür diliyor, bizimkiler hala birbirine sallıyor. Sizler bir dahaki Milli Takım kampında birbirinizin suratına nasıl bakacaksınız? Beraber bu ülke için nasıl başarı kazanacaksınız?

Tüm Dünya futbolda aşama kaydediyor, farklı boyutlara ulaşıyor ama biz her geçen gün geriye gidiyoruz. Bu sezon UEFA kupası finalini bile bir Ukrayna takımı oynayacak, biz neredeyiz? Ukrayna’nın potansiyeli nedir? Bizden daha mı iyiler?

Durumumuz ve problemlerimiz sadece bu gece yaşananlardan ibaret değil. Tek suçlu bu geceki olayları yaşayan futbolcular değil. Herkes çıkıp birbirlerini suçlamaktansa oturup kendi hatalarının hesabını çıkarsın. Ama bu da olmaz çünkü yönetimler için birilerini suçlayarak taraftarlara sempatik gözükmek yeterli, hakemler için malzeme bu kadar demek yeterli ve Türkiye’nin en önemli derbisine gelme zahmeti bile göstermeyen federasyon içinse biz ne dersek o olur geçerli…

“BUNLARIN SADECE ADI büyük” için bir yorum

  1. Bence federasyon bayrakları yarıya indirmeli türk futbolu ölmüştür.

Yorumlar kapatıldı.