Eidur Gudjohnsen Tottenham’da

Yıl 1996 İzlanda-Estonya maçında ilk yarının son dakikaları oyundan çıkan 34 yaşındaki Arnor Gudjohnsen yerine giren 17 yaşındaki oğlu Eidur Gudjohnsen.

Yıllar önce bir Chelsea maçında duyduğum bu hikaye nedeniyle Gudjohnsen ismi hep sempatik gelmiştir bana. Özellikle Chelsea’de oynadığı dönem form seviyesi de oldukça üst düzeydi. Stamford Bridge’de çok kritik goller atmışlığı vardır. Daha sonra Barcelona transferi pek yaramadı kendisine. Sahada olduğundan daha çok yedek kulübesinde gördük kendisini. Bundan yaklaşık 6 ay önce de kontratı bitince Monaco’nun yolunu tuttu. Monaco’da nasıl oynadı kaç maç oynadı pek bi’ fikrim yok ancak Tottenham teknik direktörü Harry Redknapp kendisini yakından takip etmiş ve beğenmiş olsa gerek dün BBC radyoya yaptığı açıklamada İzlandalı forveti sezon sonuna kadar kiraladıklarını açıklamış. Kadrosunda bulunan 4 forvet Crouch, Defoe, Keane veya Pavlyuchenko‘dan birisini ya yollayacak ya da Gudjohnsen’i orta sahada kullanacak.

Bu arada 42 milyon euroluk Robinho da çıkış noktası olan Santos’a kiralık olarak geri dönüyor. City transferi resmen açıkladı.