Amy Fearn

Dün akşam Coventry City – Nottingham Forest maçının son 19 dakikasında görev yapan Amy Fearn İngiltere’de bir ilke imza attı. Maçın hakemi Tony Bates 71. dakikada sakatlanınca yerini yardımcı hakem bayan Amy Fearn’ bıraktı. Fearn bir bayan olarak İngiltere profesyonel liglerinde görev yapan ilk orta hakem oldu.

Maç sonrası Nottingham Forest’lılar 19 dakikalık hakemden memnun kalmamışlar. Maçın bitiş düdüğüyle futbolcular Fearn’e tepki göstermişler. Aynı şekilde bugün de taraftar forumlarında Fearn’e tepki varmış.

Hakemlik zaten zor meslek. Doğru verilen kararlar bile sizi hedef haline getirebiliyor. Belki bizdeki gibi dakikalarca toplu olarak küfürler edilmiyor ama dünyanın her yerinde taraftar, teknik direktör önüne gelen hakeme sallıyor.

Günün birinde olur da Turkcell Super Lig’de bir bayan hakem maç yönetse ve çok tartışmalı kararlar verse taraftarın vereceği tepkileri, edeceği lafları tahmin bile edemiyorum. Yoksa yanılıyor muyum? Bayana saygılı olmak lazımdır, sesimizi çıkarmayalım mı denir?