Atkı neden yasak?

Fenerbahçe resmi internet sitesinden derbiyle ilgili olarak bazı güvenlik açıklamaları yayınlanmış. İl güvenlik kurulunun talimatıyla yayınlanan bu açıklamada dikkatimi çeken bir cümle var;

“Biletleriyle maçı izlemeye gidecek taraftarlarımız, kesinlikle bozuk para, çakmak, yanıcı ve parlayıcı yasa dışı maddelerin yanı sıra, yüz maskesi, atkı, kaşkol gibi kıyafetleri üzerlerinde bulundurmayacaktır.”

Bozuk para, çakmak, yanıcı ve parlayıcı maddeler ve maskeyi tamam anladım ama atkı ve kaşkol ile maça gitmek neden yasak? Forma giyilebiliyor da sarı lacivert atkı neden takılamıyor? Tribün dediğin olay bir şov ise atkı da bunun bir parçası. Kimi taraftarın vazgeçilmezi kimi taraftarın uğuru…

İlk defa böyle bir uygulama duyuyorum ve sebebini anlayamıyorum. Çok garip geldi.

Bu arada Aziz başkan bugün saat 14.00’de kamuoyunu yakından ilgilendirdiğini inandığı konulara ilişkin bir basın toplantısı düzenleyecekmiş. Derbiye 48 saat kala ilginç(!)

“Atkı neden yasak?” için 5 yorum

  1. Her zaman ki tedbir oldugunu dusunuyorum, atkilarinizi icinize sokun, elektriklenme olmasin hesabi..Komik tabii bakinca da bir yandan da isin gercegi..Nasilsa hepsi atki kaskol stada yuruyecektir..

    Aziz baskan tamamen sampiyonluga inanmis diyorum ben..

  2. atkıları yuzu kapatmak icin kullananlari engellemek olabilir.. bu ne icin gerekli? polis kameralarinda olay cikaranlari daha cabuk tespit etmek icin olabilir. (benim ki varsayım) 🙂

  3. Formaya bir şey dememişler. Bu da demek oluyor ki yüzlerin saklanmasını istemiyorlar.

    İl Güvenlik Kurulu kararı olduğunu düşünüyorum.

  4. atkıyı ben de yüz saklama yüzünden istemediklerini zannediyorum ama bugüne kadar hep vardı şimdi neden engellemeye çalışıyorlar anlamıyorum.

    Benim lafım Aziz Yıldırım’a. Lütfen gözünü seveyim iki dakika dur ve sakin düşün. Hazırladığın 51 tane çifte standartlık pozisyon cd sini ligdeki her takım hazırlayabilir.her takıma verilen verilmeyen bir çok pozisyon var ve fenerbahçe de bu sene hem hakem desteği aldı hem de hakemlerden canı yandı. sen ligin en büyük 3 takımından birisin herkesin bildiği gibi yetersiz yedeklerin ve kötü bir forvet hattın var. kadronu eleştireceğin yerde durup durup hakemlere sallıyorsun. 150 milyon euroluk takımın başkanısın gözünü seveyim.

    sonra çıkıp haktan, adaletten bahsedersin.futbolcular için ayaklar gitmeyince çeneye vurur derler bu da ona benzedi biraz. takım vasat oynayınca, istenileni veremeyince aziz yıldırım, mahmut uslu ve ali koç un çenesine vurmaya başladı ve sadece kendine yapılanları gördüğü için bu isimlerin gözleri buram buram samimiyetsizlik kokuyor açıklamaları.

Yorumlar kapatıldı.