Messi için sırada ne var?

Messi için sırada ne var?

Muller dedik. 1 senede 85 gol dedik. 86 yaptı onu da kırdı. Muhtemelen önümüzdeki maçlarda bunu daha da geliştirecek…. Peki ya sonra?

Messi zaten Barcelona tarihinin resmi maçlarda en çok gol atan ismi ama işin içine hazırlık karşılaşmaları da dahil olunca rekor 369 gol ile Paulino Alcantara'da. 305 gollü Messi'nin hedeflerinden biri bu.

Milli Takımda ise Arjantin forması ile en çok gol atan isim Batistuta. 56 golü var. 31 gollü Messi'nin bu rekoru kırmak için de önünde yeterli zaman var.

La Liga tarihinin en golcü ismi ise 251 gollü efsane Telmo Zarra. Ancak La Liga'da 192 golü bulunan Messi, yaklaşık 2-3 sene içinde bu rekoru da kıracaktır.

Şampiyonlar Ligine gelecek olursak ortada bir Raul gerçeği var. Madrid efsanesinin 71 golü var. Şu anda Van Nistelrooy ile aynı sayıda golü bulunan Messi'nin ki bu rakam 56, Madridista'ya ait bu rekoru kırmak için de önünde yeterli zaman var.

Messi; henüz gelmiş geçmiş en iyi değildir. Çünkü daha geçmemiştir. Yaş henüz 25'tir. Karşılaştırmaları boşverip birer futbolsever olarak şu adamla aynı döneme denk geldiğimiz için hergün yatıp kalkıp şükredelim.