Türkiye’nin yenilenen deplasman forması

Türkiye’nin yeni deplasman forması, futbol mirası ve ulusal simgelerini çağdaş ve şık yeni bir tasarımda temsil ediyor. Üstün teknoloji ile üretilen deplasman formasının üstü, Türkiye’nin ilk maçında ve sonraki 40 yıl boyunca giydiği formanın tasarımının geliştirilmiş bir modeli. Kırmızı bisiklet yakalı beyaz t-shirtün göğüs bölümünde kırmızı bir bant, bandın tam ortasında ise ay yıldız bulunuyor.

Nike’ın üstün atletik performansa ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri azaltmaya verdiği önem sonucunda, formanın şortunun kumaşı %100 geri dönüştürülmüş polyesterden üretildi. Formanın üstünün kumaşı ise en az %96 geri dönüştürülmüş polyester içeriyor. Her bir forma, ortalama 13 adet geri dönüştürülmüş pet şişe kullanılarak üretildi.

Ayrıca kumaş, dört yıl önceki modelle karşılaştırıldığında %23 oranında daha hafif. Nike Dri-FIT teknolojisi ile üretilen forma, teri vücuttan uzaklaştırarak oyuncuların kuru ve serin kalmalarını sağlıyor ve böylece sahada vücut ısılarını düzenlemeye yardımcı oluyor.

Forma üstünün lazerle kesilmiş havalandırma kısmı, sporcuların maça odaklanmaları için en çok ihtiyaç duydukları bölgelerin serin kalmasını sağlıyor. Yeni çift örgülü yapısı ve iplikleriyle %20 oranında daha güçlü olan bu forma, konfor sağlamak için eklenen doğal pamuk sayesinde kesimi ve yumuşaklığından da hiçbir şekilde ödün vermiyor.

Yakanın arka iç kısmında, taşıyana şans getirdiğine ve nazardan koruduğuna inanılan bir simge olan Nazar Boncuğu grafiği bulunuyor. Beyaz renkte olan deplasman şortları daha fazla konfor, hareket serbestliği ve koruma sağlayan gelişmiş tamponlama özelliğine sahip. Çoraplar da beyaz renkte ve üst kısımda kırmızı bir şerit bulunuyor.

Nike, forma ile birlikte giyilmek üzere modern bir koleksiyon da tasarladı. Nike Pro Combat Hyperstrong şort ve Nike Pro Combat Hypercool 2.0 üst, formayla bir arada modern futbol kıyafetini oluşturuyor. Nike Pro Combat Hyperstrong erkek kompresyon slider şortu, sünger destekli bel kısmı ve baldır korumasıyla en kritik bölgelerde daha fazla destek sağlayarak oyuncuların güvenle antrenman ve atak yapabilmesine olanak tanırken, file kumaş çok ısınan bölgeleri havalandırıyor. Nike Pro Combat Hypercool 2.0 üst, havalandırma sağlayan ve teri emen kumaşıyla sporcuların antrenmanda ve maç sırasında serin kalmasına ve rahat etmesine yardımcı oluyor.

“Türkiye’nin yenilenen deplasman forması” için 10 yorum

  1. Çok basit çok. Diğer takımlara yapılan formalara bak bir de şuna. Bu nike forma falan yapmasın. Adidas çok iyiydi, ne diye bıraktıysak!..

  2. daha iyi olmus. goguste numara olayi olmasa daha da iyi olabilirmis.

  3. Teknik detaylar (tekstil mühendisliği mi neyse) açıkçası çokta ilgilenmediğim noktalar. Forma o kadar sade ki, Hollanda ve Fransa için çıkartılan formalara imrenmemek mümkün değil.

  4. Ben niye Göremiyom O Nazar Boncuğunu ya , Nazar Boncuğu Deseni Açıkça Görülen Bir Forma Resmi Var mı ?

  5. Erdal bakkal reklamı gibi olmuş post. Bıyığınız uzasın uzasın klavyeyi sarsın da böyle reklamlar girmesin araya e mi! (:

  6. @Fabricio; Reklam değildi bana gelen bilgi e-mailini direk paylaştım…

  7. @Koko B hoşgörün için teşekkürler. Bence feci reklam olmuş ama yine de, ister mail olsun adı ister bilgilendirme. Yukarıda 10583 follower yazıyor, ayrıca site ziyaretçileri daha da fazladır, önemli sayılar, sosyoekonomik durum, hedef kitle v.b. düşünülürse başarılı bir strateji.

  8. Nazar boncuğu deseni yakanın arka iç kısmındaymış, dışarıdan görülmüyor yani, kapiş?

Yorumlar kapatıldı.