Notts County 150. yıl forması

1862 yılında kurulan dünyanın en eski futbol kulübü Notts County, bu sezon 150. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Bu özel yıl için FILA tarafından sınırlı sayıda üretilen formalar klasik siyah-beyaz çubuklu ancak fotoğraftan pek fark edilemese de siyah çubukların içinde bu sezon kombine alan taraftarların isimleri yazıyor.

Fikir hiç de fena değil ne dersiniz?

“Notts County 150. yıl forması” için 2 yorum

  1. “1862 yılında kurulan dünyanın en eski futbol kulübü Notts County”

    Bir ufak hatırlatma yapsak yanlış anlaşılmaz herhalde. Dünyanın en eski futbol kulübü derken, onlardan biri denilmek istediğini düşünmüştüm. O’nun içindir ufak bir araştırma yaptığımda Notts County takımından çok daha eskilere rastladım.

    1855 yılında kurulduğu iddaa edilen ve kanıt gösterilmeyen Sheffield FC takımı 1857 senesinde kurulan ilk futbol kulübü olarak kayıtlara geçmiş. Sheffield FC takımının Wednesday ve United (Sheffield) takımlarıyla da bir bağı yok. Sheffield FC takımının kurulmasından 3 sene sonra kurulan Hallam FC takımı var.

    Hatta yanlış hatırlamıyorsam, FİFA’nın Sheffield FC takımına, Real Madrid’i yüzyılın takımı seçtiği seromoni’de ödül verilmişti.

    “Futbol takımı” olarak prof. anlamda faal futbol oynayan takımlar arasında bir kıstassa eğer, posttaki alıntım. Evet, Notts takımı şuanda profesyonel anlamda devam eden “en eski futbol takımı” Çünkü, ne Sheffield FC ne de Hallam FC takımları profesyonel anlamda devam etmiyorlar. Zaten Sheffield FC takımı profesyonel anlamda hiç oynamadı. Üyelerinin kendi aralarında yaptıkları maçlar ve sonrasında amatör kümede devam eden bir takım oluşturulmuş.

    Notts County takımı da kayıtlara göre 1862 yılında Nottingham şehri takımı olmasından dolayı; Nottingham Football Club olarak kuruluyor. 2 sene sonra (1864) şimdiki adını alarak bu ana kadar geliyor. Notts County isminin kabulünden sonra, karşı rakip olarak Nottingham Forest efsanesi doğuyor (1865).

    Neyse, postları dolaşırken kafama takıldı biraz bilgi egzersizi ve araştırma yönümüzü geliştirdik.

    Saygılar.

  2. Önder harikasın nefis araştırma yapmışın. saygı benden…

Yorumlar kapatıldı.