Manchester City’e Barca modeli

Manchester City transferde sadece futbolcuların değil, profesyonel üst düzey çalışanların da peşinde. Barcelona’nın eski çalışanları Ferran Soriano ve Txiki Begiristain’nın listedeki ilk isimler.

Soriano, 2003-2008 yılları arasında Barcelona’da hem genel menajerlik yapmış hem de Laporta’nın yönetiminde yer almıştı. Barcelona’nın kısa bir sürede dünyanın en çok kazanan ikinci kulübü haline gelmesinde rolü büyüktü. Begiristain ise 2003-2010 yılları arasında sportif direktör olarak Barcelona’da görev yapmış ve Ronaldinho, Samuel Eto’o, Dani Alves, David Villa gibi isimlerin de arasında bulunduğu birçok transferin gerçekleşmesinde başrol oynamıştı.

Eylül ayında istifa eden kulüp CEO’su Gary Cook’un yerine bu iki isim birden düşünülüyor. Görüşmelerin sürdüğü ve açıklamanın birkaç hafta içinde geleceği söyleniyor.

Bu arada hazır konu City’den açılmışken Tevez’den de haber var. Transferi bir türlü gerçekleşmeyen Tevez’e oynamadığı günden beri ceza meza, bonus derken ödenmesi gereken 9.3 milyon pound ödenmemiş. Rakamın bu kadar yüksek olmasının en büyük sebebi sözleşmesinde yer alan 6 milyon poundluk takıma bağlılık bonusu olması ve bunun haliyle ödenmemesi. Maaşı zaten Kasım ayından beri ödenmiyor, bir de Bayern maçında oyuna girmek istemediği için ceza almıştı. Tevez’in işler kesat anlayacağınız…