Şeker gibi mi?

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Liginde 2. tur kuraları bugün İsviçre’nin Nyon kentinde çekildi. Maçların oynanmasına yaklaşık 2 ay var. Şimdiden yorum yapmak pek de akılcı değil diye düşünüyorum, o dönemki performanslar ve sakatlıklar şu andan çok farklı olabilir ancak tabii ki favoriler de var.

Lyon baştan bir ballı diyelim. Napoli-Chelsea eşleşmesinde kalpler Napoli ile… Milan-Arsenal en güzel eşleşme. Çatır çatır maç olur. Bayern şimdiden turu geçti. Leverkusen ve CSKA kuranın şanssız çifti. Zenit-Benfica tam dişe diş. Yarın karşılaşsalar Benfica derim ama 2 ay sonra hiç belli olmaz. Marsilya-Inter eşleşmesi için de yarın oynasalar Inter’in işi zor derim ama toparlanma sürecine girdiler ve 2 ay sonra çok daha iyi olabilirler.

Temsilcilerimize gelmeden evvel Ajax-Manchester United ve Porto-Manchester City kuralarını daha kafadan çeken arkadaşı tebrik etmek istiyorum. Şaka gibi. Manchester şehri her iki eşleşmeden de çıkar gibi.

Trabzon’nun PSV karşısında işi çok zor. Sistemli tıkır tıkır oynayan ekiplere karşı ülke futbolumuzun genel bir sıkıntısı var. Trabzon eğer PSV’yi geçerse rakip Stoke City-Valencia galibi. Daha da zoru yani…

Braga’yı çeken Beşiktaş’ın işinin de genel görüşün aksine çok da kolay olmadığını düşünüyorum. Geçen sezonun UEFA finalisti, belki geçen sezonki kadar iyi değil ancak hiç de boş bir takım değil. Özellikle defansif açıdan çok iyiler. Şimdiden bunları eleriz, Lazio-Atletico eşleşmesinden Lazio gelsin, tribün görsünler demek için erken.

Bu arada aşağıda da kuradan bir an var. Porto’nun rakibi olacak Manchester City’nin topu açılmıyor. Ee yani haksız da değil hani. Daha ilk turdan ne oluyoruz:)

link: http://www.youtube.com/watch?&v=b_nlh7H3XyA

“Şeker gibi mi?” için 6 yorum

  1. @coolasfcuk; basel’in grup performansının ekstra olduğunu ve 2 ay sonra eleme usülünde aynı seviyede olmayacaklarını düşünüyorum. bir de bayern manchester ile aynı hataya düşüp rakibini küçümsemeyecektir.

  2. şeker gibi değil, şaka gibi.
    milan-arsenal ve plase chelsea-napoli dışında cl’ye yakışan eşleşme yok.
    bir diğer şaka da arsenalin son yıllarda gruptakiyle, gruptan sonraki kura şansının siyah ile beyaz kadar farklı olması.
    son 3 yılda 2 kez barcelona, bu yıl da barcelona’nın grubunda 2. olan milan. bırakın yakamızı artık.. 🙂
    dileğim 2008’deki gibi saf dışı bırakmak milan’ı.

  3. bayern’in şimdiden eleyip turu geçtiği takım, old trafford’da 2-0’dan skoru 3-2’ye getiren, isviçre’de de “ya tamam ya devam” maçında united’ı kupanın dışına bırakan takım. yanlış olmasın.

  4. ülke puanına çok ihtiyacımız varken bence kötü kuralar çektik.bence braga.lazio veya atleticodan daha ters bi takım.maccabi maçlarını bi kenara bırakırsak gol atmakta sıkıntı yaşayan bjk braga savunmasına karsı da zorlanacaktır.avrupa tecrübesi üst düzeyde olan psv de trabzona sıkıntı yaşatır.bir ilk yaşansa da son 16da 2 türk takımı görsek fena olmaz hani ama açıkçası çok zor.

  5. şu kura yorumlarınızın hastasıyım.. avrupa liginde pazar kalabalık çok şeye gebe.. şampiyonlar ligi muhtemel ingiliz , italyan kapışmalarından oldukça zevkli mücadeleler olacağı kesin.. eğer erken bir eşleşme olmazsa finalin adı belli gibi..

  6. bu sene şampiyonlar liginde eskisi gibi büyük takımlar yok nerde liverpol manu roma valencia porto pek beğenmedim açıkçası bu seneyi benfica-zenit lyon-apoel bunlar ne ya city-porto varken

Yorumlar kapatıldı.