Geleceğini satmak?

Beşiktaş’tan Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklama;

“Profesyonel futbolcularımız Necip Uysal, Atınç Nukan ve Muhammed Demirci’nin ekonomik haklarının belli bir kısmının değerlendirilmesi ile ilgili olarak fon (Quality Football Ireland Limited) ile görüşmelere başlanmıştır.”

12 milyon euroya işin biteceği söyleniyor. Başkan da dün Amerika’ya gitti değil mi? Kobe aylık 1 kağıt istiyordu değil mi? O iş olmasa bile elindeki sıfırdan yarattığın değerin en ufak bir yüzdesini bile neden yabancıya kaptırırsın? Senden daha mı iyi pazarlayacaklar? Ya da bu kadar mı nakit paraya sıkıştın? Nedir?

Bir açıklayın da bilelim. Beşiktaşlı olmasam da bir futbolsever olarak meraktayım. Hangi kafadasınız? Neyin peşindesiniz? Hea bir de zamanında “öyle şey mi olurmuş?” diyerek Muhammed’in fona transferini yalanlayan da siz değil miydiniz?

“Geleceğini satmak?” için 18 yorum

  1. adamlar pazarlayacak işte ne var bunda? önemli olan hissenin yüzdesi bence. sonuçta 50 milyon$ vermeyene satmayız diyen beşiktaş olacaksa sorun yok. fon’un kaynakları arkası sağlam çünkü. 50’e satabilir, ama biz tek başımıza satamayız.

  2. geleceği satmak başlığı bence olmamış.Çok mantıklı bir sıcak para bulunmuş.Bonservisin bir kısmının fona devredilmesinde sıkıntı yok.Satılırsa fon ederinin üstüne pazarlayacaktır.Satılmassada fondan alınan para faizi ile geri ödenir.bankadan kredi çekmekten bir farkı yok.Ünal aysalın aradığı kredileride bloga yazıp galatasarayı satmak başlığı ile bir post atabilirsin.Bununla direk alakalı o konuda.bir fark yok aralarında.

  3. @Ahmet; Bu kadar sıcak paraya ihtiyacı varsa bir kulübün neden milyonlarca dolar harcamayı göze alarak hala Kobe transferi peşinde koşar? Fon neden ederinin üzerinde pazarlayacaktır? Bunun garantisi nedir? Ya da mantığı? Öyle bir örnek var mı mesela? Cidden bilmediğimden soruyorum bu soruları.
    Ayrıca şuradan işi renklere bağlayıp Ünal Aysal’ı örnek göstermen de enteresan. Merak ettiğim bir konuda açıklama bekliyorum Beşiktaş’tan bir futbolsever olarak. Farkındaysan Galatasaray yeni yönetimi hakkında hiç birşey yazmadım bugüne kadar. Doğru ya da yanlış bir beklentim yok kendilerinden de. Buradaki isyanım da Türk genç yetenekler adına. Beşiktaş’la bir alıp veremediğim yok anlayacağın.

  4. Bende Beşiktaşlıyım ama benimde cevabını beklediğim birçok soru var. Mesala 1 ay öncesinde kapanma tehlikesi geçiren basketbol şubesi nasıl bir değişiklik olduda Williams ve Kobe ile transfer görüşmeleri yapabiliyor?

    Ortada yanlış birşeyler hep var hepte olacak bu gidişle. Galatasaraylı veya Beşiktaşlı olmakla alakası yok. Objektif olursanız herşeyi görürsünüz…

  5. Ahmet ben de Beşiktaşlıyım ama bu kadar da taraflı bakma adamların yaptığı resmen ahmaklık. Kobe için 3 tane genci resmen satıyolar. Ve tek tek satacak olsalar ilerde o 12m €’yu çok rahat katlayabilirlerdi. Kobe için gerçekten de böyle. Böyle bi şeyi Galatasarayda yapsa Koko aynı tepkiyi gösterirdi emin ol.

  6. bu tutumu savunmak kör fanatizmden başka bişey değil kusura bakmayın, Fon dediğiniz şey yardım derneği falan değil eni konu ticari bir oluşum, işin basketbol kısmına hiç girmeyim, kendi vatanının evladına ödeme yapmamak için sabahın 5 ine antrenman koy ama dünyaya caka satıcaz adımızı duyurcaz şu bu olcak diye aylık 1m$ Kobe ye vermeyı düşün.. şu ülkede sporcular birliği vs yokki yaptırım uygulasın böyle kuluplere yönetimlere

  7. fonun getirisi götürüsü tartışılabilir.Elbette fonda bu işten kazançlı çıkıyor yoksa niye böyle bir işe girişsin.Ama bugüne kadar hangi oyuncunu pazarlayabilmişssin ki bunları pazarlayacaksın.Burada fon devreye giriyor.Fon alıcı buluyor ve komisyonunu bu şekilde alıyor.Sende bu durumda kazanan oluyorsun.Futbolcunu satıyorsun.

    Futbolcunu satmayacaksın özkaynaktan geldi kendi çocuğun gibi sevdalardan artık kurtulmalıyız.Böyle olunca türk futbolu bir yere gelmiyor aynı oyunculara paraları saçıyoruz.Her yıl onlarca necip muhammet ayarında genç maça çıkmadan futboldan kopuyorlar.Eldekileri gönderelim elbette onlarında yerlerini dolduralım.Hiçbirşey kaybetmeyiz.Portekiz en büyük örnek.Hem fonla çalışıyorlar hemde her sene en iyi oyuncularını satıyorlar.Küçüldüler mi? geleceklerini mi sattılar ?Adamlar bu sene uefa yarı finalinde üç takımla boy gösterdiler.

  8. Açık konusayım bu habere sevindim. Ha BJK yönetiminin çok büyük hata yaptıgını dusunuyormuyum evet dusunuyorum ama bu cocuklar icin cok seviniyorum. Zamanında Muhammed’i Barca’ya göndermediklerinde cok uzulmustum ve acıkcası hala harcanacak diye de korkuyorum. Belki bu sayede kacabilir ydısına. Zamanında keza Batuhan’ı ydısından istedikleri zaman satsalardı belki de su an dunya capında karakteri yontulmus adam gibi bir forvetimiz olacaktı. Göndermediler olacagı buydu işte. o nedenle bence bu durum şer gibi görünen bir hayır. Gençlerin hepsini bir GSlı olarak çok begeniyorum özellikle de Necip’i. İnşallah onlar için iyi olur.

  9. kobe transferini sanırım thy yapıyor.beşiktaşın zaten o kadar parası yok kobe’yi alacak 🙂

  10. “Senden daha mı iyi pazarlayacaklar?”

    Tabi ki senden daha yi pazarlayacaklar. Şimdiye kadar kaç Türk futbolcusunu pazarlayabildin? Kaç Türk oyuncu ciddi bonservisle gitti yurt dışına? Yahu benim tuttuğum Beşiktaş 108 yıllık tarihinde tarihinde 5 milyon euro’dan daha pahalı kaç futbolcu satabilmiş? (bir)

    Diğer tarafta da bu Mendes denen adamın ve fonunun Portekiz’de İspanya’da pazarladığı oyuncuları inceleyin. Porto’da yaptıklarına bakın. Fonla gelen giden oyuncuları ve Porto’nun yükselişini biraz araştırın.

    Evet tabi ki daha iyi pazarlayacaklar. Adamlar hayır kurumu değil, para kazanan ve bu işi profesyonel olarak yapan adamlar. Ve evet, pazarlayamazlarsa bu iş kredi almaktan farksızdır. Kulüplerin banka kredi borçlarını yazsak buraya şimdi, 3 haneli milyon TL’ler havada uçuşur hepiniz biliyorsunuz.
    Bu kadar paraya ihtiyacın varsa demek yerine, bu iyi bir yatırım mı diye bakmak gerekiyor. Ve evet, söz hakkı Beşiktaş’ta olursa ve sözleşmeden saçma sapan maddeler çıkmazsa bu çok karlı bir yatırım gibi görünüyor.

    Not: Kobe’nin yıllık istediği parayı gazeteden okuyup onu 12 ile çarpıp bu konuya bağlamak da nedir anlayamadım. Böyle bir komplo teorisi üreteceğine daha bugün Demirören’in açıklamalarını okusana. Kobe’nin maliyetini THY ve Moil karşılayacak. Ben sponsor olacağım ve parayı ben vereceğim diyor. Adamın amacı zaten sadece Beşiktaş’ın değil, kendi reklamını da yapmak.
    Ayrıca bu Kobe olayına falan böyle bakıyorsunuz ya, ben vallahi samimiyetinize inanmıyorum. Benzer örneğini futbol için düşünürsek, hiç sponsor olmasa bile, bu sene Messi 10 milyon euro karşılığında kiralık olarak Galatasaray’da oynayacak dense çok pahalı istemem mi derdiniz? Ama bu soruya cevap vermeden önce Melo’nun 2 senelik kiralama bedelinin 12 milyon euro civarında olduğunu da aklınızın bir köşesinde tutun…

  11. aslında o Kobe’nin gelmesiyle ilgili kısmı sana yazmamıştım. Yorum yazan arkadaşlar arasında da var, genel olarak basında ve çevremde de var bu “ne gerek var” bakış açısı.

    ben de biliyorum Kobe buraya forma terletmeye gelmiyo. Adam kensi söylüyo zaten yeni bir kültür tanımak için, antrenman yapmak için transfer yapıcam diye. ve evet, sadece o paraya Avrupa’dan çok iyi takım kurulur vs.. ama bu da Kobe abi:) yani tartışılacak bir yanı yok ki bunun.
    çok net yani…

  12. Ben soyle kisa kesmek istiyorum

    Besiktas buyuk takim buyuk hedefleri var mesela Turkiye Sampiyonu olmak, Turkiye kupasi, Avrupa kupasini kazanmak.

    Ama Yildirim Demiroren’in Besiktas uzerinden daha buyuk planlari var. Ipragaz’dan, Milangaz’dan kazanamadigi parayi, Demiroren ailesi Besiktas’tan kazaniyor

    Galatasaraylim, daha sonradan hangi takimli oldugumu tahmin etmeye calismayin.

    Ama bu isin hic hangi takimi tutugunla alakasi yok.

    Tamamen duygusal $$$$

    Bu arada bu sirket bizim memelekte Irlanda’dan selamlar:)

  13. Başta bu fon işi UEFA’da yasal değil.Brezilyada bir takım bu tarz bir fon yüzünden borç batağında yüzüyor diye biliyorum.

    Olayın bir başka yanı UEFA kişiler-klüpler borçlanma olayında yeni bir yasa çıkardı.Bildiğimiz üzere BJK klübünün Demirören’e yüksek miktar borcu var.Ben bu borcun başka şubeye aktarılarak zamanla tahsil ediliceğini düşünüyordum.Ama bu fona devir olaylarını görünce acaba borçları bu yöntemler bir an önce alma fikri olabilir diye düşündüm.

    Ufak bir ricam olucak ; Galatasaray’ın Melo’ya verdiği paranın fazla olduğu doğru bu bir kötü örnek ve kötüyü örnek göstererek başka bir kötü olayı doğru ve/veya mantıklı olduğu söylemek saçma.

    Birde Mendes&Quality Football Ireland Limited&Porto hakkında bir bilgi sahibi olan veya bir yazı gören varsa söylesin bizde okuyalım nedir ne değildir anlayalım.

  14. @Kaan7gs7

    1. “…kötüyü örnek göstererek başka bir kötü olayı doğru ve/veya mantıklı olduğu söylemek saçma.”

    Melo örneğini verirken sorduğum soru Kobe ile ilgiliydi ve Messi’yi örnek göstererek sormuştum. Yani heralde sen Messi’nin de Melo gibi kötü bir örnek olduğunu düşünüyorsun. İlginç.

    2. Mendes’le ilgili bir şeyler okumak istersen kaynak çok. Örneğin üşenmezsen tavsiyem şudur; http://philosofooty.afootballreport.com/post/3581763039/jorge-mendes-the-portuguese-super-agent

    3. Mendes ve ortakları para kazanmak için bu işi yapan iş adamları. 2004-2010 yılları arasında sadece Porto+Benfica+Sporting üçlüsünden Avrupa’ya götürdükleri oyuncu sayısı 17 ve bu 17 futbolcunun toplam bonservisleri 360 Milyon Euro. Porto örneğini sormuşsun; sadece Porto’dan bu süreçte Avrupa piyasasına götürdüğü futbolcu sayısı 9 ve toplam bonservis bedeli 195 Milyon Euro. Sen bundan 10 sene önce Portekiz takımının böyle astronomik transferler yaptığını hiç gördün mü?

    Kaynağa ulaşmanın mümkün olmadığı ten nokta ise, bu transferlerdeki fonun ve Mendes’in yüzde olarak hakları. Bunların hepsinden Mendes ve fonu da milyon milyon euro’lar kazandı tabi ki. Ama Portekiz’de hiçbir kulüp veya futbolcu “bizim kanımızı emiyor” demiyor bu adamlara. Çünkü asıl faydayı onlar sağlıyor. Porto’nun ve biraz da Benfica’nın bu seviyeye gelmesinin temeli Mendes’tir bunu herkes bilsin.

    Bizim hata yaptığımız nokta ne biliyor musunuz? Kişilerin hep kötü özelliklerini görmek istiyoruz. “Fernandes’in bonservisini 2 milyon euro’ya aldı bu adam, helal olsun” dedi mi kimse? Veya Simao gibi bence şu anda Türkiye’nin en iyi 3 yabancısından biri olan adamı bu adam nasıl sıfır bonservisle getirdi diye ne kadar alkışlandı? Fon mon, Almeida nasıl 5 kuruş vermeden geldi? Sidnei eleştiriliyor, ama adam kiralık zaten. Beğenirsen al, beğenmezsen alma. Ben şimdi 5 sene önceki Beşiktaş kadrosundaki yabancıları saysam, yanına da şimdikileri yazsam, sonra bir de bu adamların maliyetlerini yazsam hala Mendes’e küfür edilecek mi merak ediyorum.

    Sonuç: Bu Mendes denen adam şimdiye kadarki görüntüde Beşitaş’a çok büyük fayda sağladı. Eldeki bilgiler ve verilerin tamamı bu yönde. Ha kapalı kapılar ardında konuşulanlarda, kapalı kasalarda duran sözleşmelerde bizim bilmediğimiz maddeler vardır, zamanla ortaya çıkar, o zaman en büyük eleştiriyi yaparız. Ama şu verilerle bu adam Beşiktaş’ın kanını emiyor” demek haksızlık olmuoyor mu?

  15. […] Volkan Ballı, görevinden ayrıldı.”" 6139 Followers Fon işine mi girsek?Hazır dün Beşiktaş Muhammed, Necip ve Atınç’ın ekonomik haklarının belli bir kısmı için bir fo…başladığını açıklamışken Porto’dan bir haber verelim.Porto geçen yaz 11 milyon […]

  16. @Mert Ben Mendes Porto ilişkisi sormamıştım onu zaten cümle alem biliyor daha çok bu fon ile alakalı ilişkileri sormuştum.Bu fon sanırım yeni kurulmuş bir fon hakkında bulabildiğim bilgiler Sporting’den bir oyuncunun yine %50 hissesine ortak oldukları.

    Bir başka konu ise oyuncunun ismi örneğin kötü veya iyi olmasını sağlamaz.Messi Galatasaray gelicek ve bu durum klübü maddi açıdan etkilicek büyük ihtimallede sezonun en önemli yerinde çekip gidicekse buda kötü örnek olur.Adı Messi olunca iyi örnek oluyorsa bilemiyorum.Benim burdaki bakış açım oyuncunun vericeği sportif katkı ve verdiği katkı sonucunda oluşucak maddi katkı eğer burda eksi miktar çoksa kötü örnektir.

    İşi kötü yanında bakmaya çalıştığımız doğrudur ama Simao ve Fernandes’in durumları alkışlarım güzel iştir.Tabi bu duruma kötü yanından bakmamızı sağlayan bir başka olay ise çok önceden bu haberlerin yapılması ve yalanlanması sonrasında yine gerçek olduğunun ortaya çıkması.

    Senin Portekiz takımları örneklerine katılıyorum ama şöyle bir sorun var.Yabancı sınırı ve Türk oyuncu piyasasının kıtlığı.Şimdi bu oyuncuların %50 hakkı başkasında olduğu için satmak istemediğin bir zamanda iyi bir teklife satmak zorunda kalabilirsin.Bu oyuncuların yerini muhtemel yabancı oyuncu ile doldurmakta zorluk çekilmez ama bu kalitelerde yine yerli oyuncu bulmak çok zor olucaktır.Bu yüzden Portekiz klüplerinde işletilen mantık direk burda doğru kabul edilemez.

    İşin iyi yönleri var doğru ama ben bir takımda yabancı oyuncuların nerdeyse tamanın menajerinin aynı oymasını iyi bulmuyorum.Sanki BJK yönetimi futbolda bir ihtiyaç oldumu Mendes’e soruyor Mendes bunu alın diyor o isim alınıyor havası var bence bu durum ne iyi ne de hoş bir durum değil.

  17. Kaan7gs7;
    soylediklerinin neredeyse tamaminda haklisin. bir menajere bu kadar fazla baglanmak bence de dogru degil. Hatta ilerde bu fon olaylarindan zarar da gorebilir besiktas. benim tek kizdigim, olaya bukadar onyargiyla bakilmasi. Sanki simdiye kadar besiktas mendes’ten fayda saglamamis gibi konusulmasi..

Yorumlar kapatıldı.