Bir süre suyun bulanık olmadığı yerlere…

Şu dakikada ne renklerin ne de rekabetin bir önemi var. Yaşananları takip ediyoruz ancak su çok bulanık. Bilgi kirliliği had safhada. Evet şu ana kadarki gelişmelere bakarak bazı fikirlerimiz var ama yine de yorum yapmak için bazı sonuçları beklemek, yanlış kelimeler sarf etmemek gerektiğini düşünüyoruz.

Şahsen bir Galatasaraylı olarak bu işlerin Türk futbolundan çıkmasını tabii ki istiyorum ancak Fenerbahçe’nin başına gelebilecekleri düşünürken o kadar rahatsız oluyorum ki cidden üzülüyorum. Kaç gündür bu gelişmeler yaşanırken blogda tek kelime etmeden normal yayına devam ediyor olmak bile sancılıydı. Zorla içimden gelmeyerek yazdım, paylaştım desem yeridir. Evet ateşin tam ortasındaki belki Fenerbahçe olacak ama hepimiz yanacağız. Yanmamız gerekiyorsa da yanalım. Üzülsek de ağlasak da varsa sorumlular, suçlular cezasını çeksin milat olsun. Ama dediğimiz gibi önce gerçekler çıksın ortaya. Her kafadan ayrı bir ses çıkarken, olasılıkların üzerine yorum yaparak kimseye suçlu damgası vurmamak gerek. Zamanı gelince zaten hak, hukuk yerini bulacaktır.

KoKo

Şahsen futbolu renklerden daha çok seven bir Fenerbahçeli olarak; suçlular cezalandırılsın, gerçekler ortaya çıksın istiyorum. Suçlu olan herkes cezasını çeksin. Ama herkes. Sadece milat sonrası bomba elinde kalan değil. Ancak dava sonuçlandığında ne olursa olsun, benim gözümde bu sene sahada ter akıtan takımın büyüklüğünden hiçbir şey eksilmeyecektir. Konunun mafyasından kalecisine, siyasetinden hakemine sayfalarca yazarım ama gazetelere sızdırılan ne idüğü belirsiz belgeler üzerinden tüm medyanın zevkle yaptığı  gibi boşa konuşmanın, ip çekmenin, itibarsızlaştırmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Artık bu konuların çözümü için hukuka dayanacaksak, en başta da masumiyet karinesine saygı göstereceğiz. O da ne? diyenlere dün şikeci diye ipi çekilen Mehmet Yıldız’ın bu akşam evinde olduğunu hatırlatalım. Daha fazla da konuşmayalım.

Muzo

“Bir süre suyun bulanık olmadığı yerlere…” için 6 yorum

  1. Şuan blogun yayın anlayışı çok iyi ve bu sayede her yerde karşılaştığımız bu çirkin olaylardan paylaştıklarınız sayesinde kaçabilme-nefes alma şansımız oluyor..
    Bu yüzden aynen devam..

  2. Acikca neden bir haber yapmadiginizi dusnuyordum.

    Ama gerekceniz bence hakli. Olaylari cok yakin izleyemiyorum, Umarim suclular ortaya cikar, bu en tepedeki Fenerbahce baskani ve ya en altta Sivasspor’un malzemeceside olsa.

    Burdan uzaktan izlemek , daha faydali

    Bir Footballove.com ailesi var bence.

    Kendimide dahil ediyorum ve bu aileye dahil olup bu siteyi takip eden hepimiz futbolu seviyoruz.

    Umarim en yakin zamanda her sey acikca belli olur. Elinize saglik

  3. Öncelikle şunu belirteyim, suçları kesinleşene kadar herkes masumdur. Özellikle mevcut durumda o kadar fazla ve çoğu zaman çelişkilerle dolu bilgi var ki, bunların arasından bize mantıklı gelenleri seçip onlardan kafamızda bir kurgu oluşturup, suçlu ya da suçsuza karar vermek kadar saçma birşey olamaz. Hepimiz insanız ve birşeylere inanıyoruz, ancak birilerini şu noktada suçlu ilan etmek yapılan en büyük yanlışlardan biri olacaktır.
    Yalnız her iki yazıda da genelde gayet akılcı ve yerinde yorumlar varken (bunlara katılmamak elde değil), benim takıldığım ve de katılmadığım bir nokta var. Denmiş ki, suç varsa herkes cezalandırılsın(eyvallah), sadece milat sayılan bu durumda kucağında bombayı bulan değil (işte burda dururum ben).
    İkinci cümle bana “Adam” Aykut’un suçlu bulunacaksa 59’dan beri tüm lig araştırılmalı, kurban seçilen Fenerbahçe olmamalı şeklindeki demecini anımsattı. Efendim bu mantıkla dünyadaki herhangi bir suç için, herhangi bir kimseyi cezalandıramazsınız. O zaman katilleri cezalandırmak için taa Kabil’e kadar gitmeniz gerekir (burada hala kimseyi suçlu görmediğimi, sadece suç varsa cezalandırılmasıyla ilgili görüşe karşı fikirlerimi belirttiğimi vurgulamak istiyorum). Sonuçta bu bir temizlik operasyonuysa bir yerlerden başlamak gerekir. Bu durum ayrıca suç işleyen kişilerin genelde; herkes yapıyor, ben niye cezalandırılıyorum savunması yapması durumu ile akrabalık gösterir.
    Son olarak, ortaya çıkan durumda, suçlar kanıtlanmış olsa bile en az suçsuz olan kesim Fenerbahçe taraftarı olacaktır. O yüzden sağda solda gördüğümüz gibi birilerini savunma zorunluluğunda değiller, ne olursa olsun olayların sorumlusu bazı şahıslardır ve bu durum Fenerbahçe kulübünden birşey götürmez. Sonuçta besledikleri sevgi, kişilere değil kulübün renklerinedir. Takım küme de düşse o stadı sonuna kadar doldurup, sonraki sene Süper Lig’deki yerlerini alacaklarına inanıyorum.

  4. @nihat durdugun yerde demeye getirdigim eski dosyalar açılsın değil de incelemeye alınan diğer maçlar da hakikaten incelensin.. sadece fenerbahce yaptı durumu oluşturulduğu için söylemek zorunda hissettim bunu. duyduğumuz trabzonspor’da teşvik verme girişiminde bulunmuş ama becerememiş ve kupa finali örnekleri mesela. yani aykut’un dediği ile benim dediğim bambaşka.

  5. @muzo; Tamamdır ben yanlış anlamışım. Yalnız, bu defa da tamamen duyumlar üzerinden yorum yapmış olmadın mı? 🙂 Özellikle Trabzon’la ilgili birer gün arayla çıkan şike teşebbüsü haberlerinin kaynağının Hürriyet gazetesi olması benim açımdan sevindirici. Hürriyet’in ne kadar objektif bir gazete olduğu düşünüldüğünde bu durum ihtimali benim gözümde baya azaltıyor. Şunu da belirteyim kendi takımım böyle bir girişimde bulunduysa, ceza verilmemesine en çok ben tepki koyarım. Ayrıca kanunda teşebbüs de suç kapsamına girdiğinden, bence o konuda endişelenmen gereken bir durum yok. Kupa finalleri de Emenike’nin para sayarken görüntülerinin olması ya da Mehmet Yıldız’ın maçı satması gibi bir duyum mudur, yoksa hakkaten orada da bişeyler dönmüş müdür sanırım ilerde toplanan deliller açığa çıktığında hepimiz göreceğiz. O zamana kadar dediğin gibi ne idüğü belirsiz belgeler ya da duyumlar üzerinden boşa konuşmak doğru değil.

Yorumlar kapatıldı.