Yeni Chelsea müzesi

Galatasaraylı kardeşlerim Chelsea’den Drogba haberi bekleyedursun adamlar yeni müzelerinin açılışıyla filan meşgul. Stamford Bridge’ın altındaki 670 metrekarelik yeni müze dün hizmete girdi. Kulübün 100 yıllık tarihi burada. Kupalar, madalyalar, efsane isimlerin formaları, kramponları vs… Her kulübün müzesinde yer alan klasik parçalar.

Müzeyle ilgili en çok ilgimi çeken ve farklı gelen üç kısım ise enteresan. İlki “Adidas shooting gallery”. Belirli hedeflere şut çekip maksimum puanı almaya çalışıyorsunuz ve Chelsea müzesine siz de isminizi yazdırıyorsunuz. İkincisi ise interaktif bölüm. Chelsea’nin efsane maçlarını seçip izliyor ve oy veriyorsunuz. Bence en efsanesi bu diye. Üçüncü kısım ise baya keyifli. Özel bir video odasına giriyorsunuz ve 3 boyutlu olarak gerçek boyutta karşınıza iki Chelsea efsanesi Marcel Desailly ve Ron Harris çıkıyor. Size Stamford Bridge’de maç günü heyecanını yaşatıyorlar ve sizi selamlıyorlar.

Londra’da yaşayanlar veya tatile gidecek olanlar Chelsea taraftarı olmasalar da bir uğrasınlar derim. Enteresan bir deneyime benziyor. Hatta ilk olarak Londra bileti cebinde olan Hiddink gitsin imzayı orada atsın. 3 boyutlu odada interaktif imza olsun.