Emenike’nin Fenerbahçe’ye transferi

Emenike transferi dün akşam açıklandı. Bonservisi için Karabük’e 7 milyon euro verilecekmiş. 4 yıl içinde satılırsa da 2 milyon euro daha verilecekmiş. Emenike’nin alacağı ücret konusunda kulüpten gelen bir açıklama olmasa da dün gece 1.8 milyon euro rakamları konuşuluyordu, bugünse 1.5 milyon rakamları var bazı kaynaklarda.

Aykut Kocaman’ın çok istediği bir transfermiş. Ben açıkçası kumar bir transfer olduğunu düşünüyorum. 60. dakikadan sonra ve zorlu deplasmanlarda bu kumar tutarsa özellikle takımın düştüğü ve sıkıştığı anlarda çok işe yarar. Karabük formasıyla 48 maçta 29 gol atmış. Bu rakamlara yaklaşırsa da hem Fenerbahçe’ye son derece yararlı olur hem de sonrasında Avrupa’nın yolunu tutabilir.

Bu transfer aynı zamanda gösteriyor ki Guiza satılması çok zor da olsa yolcu. Semih’in de Avrupa’ya gitmek istediğini biliyoruz. Ancak Spor Toto Süper Lig’de başka bir takıma gideceğini hiç sanmıyorum. Ancak giderse Fenerbahçe için kayıptır pek tabii ki.

Ama gel gelelim çok eleştirilen bu transferin yapılış biçimine. Karabükspor-Fenerbahçe maçında oynamaması, gelen haberlerden kendi seçimi olduğu yönünde. Karabük teknik heyetinin de bu maçta oynamazsan bu sezon senin için bitti dediği konuşuluyor. Emenike fizik olarak güçlü de, karakter olarak bayağı zayıfmış bence. Kiralık oyuncuların asıl takımına karşı oynamamasına bile ayar olan ben için bunlar mide bulandıran, canımı sıkan iddialar. Tek kelimeyle yazık…

“Emenike’nin Fenerbahçe’ye transferi” için 13 yorum

  1. Semihin gideceğini sanmıyorum çünkü fenerbahçenin afrikalıları ülkesine gidecek kupa maçı için. Avrupa’da da guiza ile oynamak istediklerini sanmıyorum 🙂 semih kalır.

  2. Emenike’nin forma numarası 78 değil mi ? bunuda 1978 olarak düşünürsek yaşı 31 çıkıyo ne tesadüf ki suanda Emenike’nin yaşının 31 olduğu söyleniyor. Tesadüf mü sadece yoksa gerçekler mi.

  3. @M.M; 7 ile 8’i toplayınca da 15 ediyor. 31’in yarısından 0.5 eksik. Kesin gerçek tesadüf olamaz.

  4. 78 li olan biri bugün itibari ile 33 yaşında olur.. ama yaşı ne olursa olsun bence bi kontra atak futbolcusuna 7+2 milyon euro verilmez. kaldıki adam fb ve bjk deplasmanı dışında deplasmanda da gol atamamış. fenerbahçe de iç sahada pek kontra yakalayamıyor. işallah ben yanılırım ama…

  5. @M.M yaratıcılığına hayran oldum ama keşke önce Karabük’ün plakasının 78 olduğunu bilseydin..

    Transfere gelince TS maçında da oynamadı bence hiç öyle mide bulandıracak durum yok,, bizim maçta oynasaydı da kötü oynasaydı yada 20.dk sakatlığını gösterip çıksaydı… hep bi entrika hep bi kaos peşindeyiz anlamadım gitti…

  6. “Karabükspor-Fenerbahçe maçında oynamaması, gelen haberlerden kendi seçimi olduğu yönünde. Karabük teknik heyetinin de bu maçta oynamazsan bu sezon senin için bitti dediği konuşuluyor. Emenike fizik olarak güçlü de, karakter olarak bayağı zayıfmış bence. Kiralık oyuncuların asıl takımına karşı oynamamasına bile ayar olan ben için bunlar mide bulandıran, canımı sıkan iddialar. Tek kelimeyle yazık…”

    iste bu adam bu yuzden Fenerbahce’ye gider. Karaakteri geregi. Nasil Serkan Kırıntılı Sezer Öztrük giderse bu da gider. Tam Fenerlik transfer.. Cok yakistiniz birbirinize.

  7. wallahi son yorum brz ağır olmuş, katıldığım noktalar olmasına rağmen.. bence direk negatif düşüncelerle girmeyelim bu konulara. kimler oynadı şu fb’nin forvetinde, bnce emenike’de fena oynamaz. sonuçta herkesten Anelka havasını yaratmasını beklemiyorum. Bu, her 10 numaranın Hagi’ye benzetilmesi, kıyaslanması gbi. Bir de ben bunu bir GS’li olarak söylüyorum. bnce pahalı ama fena sayılmayacak bi transfer.

  8. egemen bjk ye, selçuk gs ye bedava gidiyolar.. emenike takımına 9 milyon euro kazandırıyor.. bence yanlış yorum yapmışsın arkadaşım.. ayrıca MUZO dahil bu konuya böle yorum yapanları anlamıyorum.. adam sarı sınırında iken kart görmüyor. sakatım diyor. bi karaktersizlik olsa kart görür topu hakeme yıkardı.. ama zaten ankaragücü maçında sakatlanıyo adam, devam etmeye çalışıyo edemiyor. bence bu komplo teorilerini üretenlerin ve bunlara inananların bi aynaya bakıp “benim aklıma bu düşünceler nasıl geliyo? ” diye sorması lazım..

  9. @ zenci senin karakterin ne hangi takımı tutuyorsun bende bi analiz sana yapayım ha istersen..

    Sığ insanlar sığ…

  10. Emenike için fazla bana göre 7+2.Birde bizde cezası hapis olan işlerle yönetim ve milli futbolcu itham edilirken.FB aldığı oyuncunun durmadan maaşının bizim durumun tam tersine azalmasına ne deniyor acaba.

    @mabozkurt bende senin gibi Emenike’nin sakat olduğu düşünüyordum.Ancak teknik adam sakat olmadığını sadece karnına top geldiğini ve tebir için çıkardıkları söyledi.Burda bir işkilendim.Ardından doktorlara sorduğunu sonra gidip Emenikeye sorduğunu Emenike’nin sakatım dediğini söyledi.Burasıda bir garip doktor sakat dese niye birde futbolcuya sorarsın ama türkiye sakat sakat oynatma fantezisi var.

    Benim açımdan filmin koptuğu yer Trabzon maçında da eşitlik olsun diye oynatılmaması bu resmen şike yapıyoruzun ilanı.İngilterede 2 farklı maça tamamen farklı 11 ile çıktığında bir takım ve teknik adam ceza almıştı.Bizde açık açık teknik adam eşitlik olsun diye adam oyatmıyor kimsenin sesi çıkmıyor bence sırf bu olay yüzünden alınmazdı.Emenike’nin Trabzon maçında oynatılmamasına hiç bir tepkisi olmamasıda ayrı bir gariplik.

  11. bence de biraz pahalı ama zaten pahalıya gidecegı sezon ortasından itibaren bellıydı ama ben begenıyorum sonucta bızım elmander den daha cok gol atmıs ayrıca sezer öztürk e iyi fln diyolar ama daha bı numarısını goremedık aynı özer gibi….

  12. ikinci yarıdaki 17 maçın 11’ini kaçırmış bir oyuncunun kaçırdığı 11 maç içinden birini seçip karakter tahlili yapmak ne kadar doğru?

Yorumlar kapatıldı.