Sezonun en verimli futbolcuları

En son 7 Şubat tarihinde, ikinci yarının başında yapmışız bu tabloyu. Geldik sezon sonuna; tekrar değerlendirmekte fayda var.

Bu tablonun diğerinden farkı, minimum oynama süresini 500 dakikadan 900 dakikaya çıkarmış olmam. Koca bir sezon, en az 10 maç oynayacaksın ki takımına yararlı olasın.

Şubat ayında piyasada olmayan Robben, müthiş bir gol/assist manyaklığıyla en tepeye yerleşmiş. Ama oynama süresinden dolayı takımına ne kadar faydalı olduğu tartışılır. Cristiano Ronaldo son birkaç maçta gösterdiği gol makinası performansıyla tepeye fırlamış. Messi iki üç haftadır yatmasına rağmen ilk üçte olmasa ayıp olurdu tabii. Dört numarada müthiş bir sezon geçirip, kupa üstüne kupa kaldıran Porto’nun yıldızı Hulk. Nereye transfer olacağını çok merak ediyorum. Beş numara büyük kaptan kral Alex. Koşmuyor ama istatistikleri iyi 😉

Kenny Miller Glasgow Rangers’da gösterdiği performansın ekmeğini yiyor hala. Bursaspor ile tıss. Van Persie ise sakatlıktan döndükten sonra her maç gol attı ama yine yeni yeniden Arsenal ile iş kızıştığında balon oldular. Ligimizden geleceğin umudu Cenk Tosun ve nöbetçi golcü lafını sapına kadar hakeden Semih Şentürk de listede.

Rakamlar ortada, buyrun tartışın.. 🙂

“Sezonun en verimli futbolcuları” için 4 yorum

  1. sanırım mesut özil’i atlamışsın. bu sezon 10 gol 24 asisti var. bu listeye girememesi için 3000 dakikadan fazla oynamış olması gerekir. bu da imkansız bence. eğer 2000 dakika civarı oynamış ise listede ilk 5 te olması gerekir. yanlış mıyım?

  2. Esasında biraz göreceli. Ronaldo Messi veya Alex gibi adamlar bütün sezon oynayıp bu istatistiği yakalamışlar diğerleri biraz daha hazıra konmuş gibi geldi bana.

    Bu arada geçen sezon yaklaşık 10 maç (2 ay gibi bir süre) daha az oynayan Ronaldo’nun, Messi kadar süre aldığı zaman neler yapabileceğini de gördük sanıyorum. Geçen sezon hiç bu sürelere bakmadan konuşanlar olmuştu çünkü (size demiyorum bunu).

    He bir de Alex’in 34 yaşında olduğunu düşünürsek listenin tepesinde olması lazımdı. Diğerleri onun çocuğu yaşında.

  3. Alex fENERBAHÇe kadrosunda en çok koşan 3. veya 4. oyuncu bildiğim kadarıyla, , sanırım km/gol-asist verimliliğini gösteren bir istatistik olsa, at başı olacaktır ligde.

Yorumlar kapatıldı.