Sözün bittiği kare

foto credit: Rıza Özel (AA)
foto credit: Rıza Özel (AA)

“Sözün bittiği kare” için 10 yorum

  1. Söylenmesi gereken iki cümleyi ardı ardına sıralamışsınız. Oturup baştan savma olan iki şeyi, eğitimi ve kanunları baştan düzenlemek var ama güzel ülkemde kimse cepleri doldurmadan önce beyinleri doldurmayı tercih etmez nasılsa… Güzel ülkem demişken, sadece doğal güzellikleri, tarihi nedeniyle “güzel” bir ülkeyi kastettim, anlayın siz gerisini..

  2. Futbolumuzu, sporumuzu yönetenler az biraz ”iyi niyetli” olsalar, bu olayların gerçekleşmesine neden olan ”zihniyet”e (daha doğrusu zihniyetsizliğe) rağmen olayların önüne geçebilecekler ama ”iyi niyetli” değiller. ‘Makyaj’ niyetindeler hep, sporda şiddet yasaları peşinde koşarak.

    Ülkemizin sosyo-kültürel yapısını ise hepimiz biliyoruz, bu adam gibileri yetişmeye, yetiştirilmeye devam edecek zira bu sosyal bir sorun, futbolun, sporun çok çok dışında ve ötesinde. Bu bünyeler, ilkokulda küfürlü tezahüratla doğuyor (keşke büyüyünce de aynı saflık olsa işin içinde ama), lisede okul takımı maçlarında kavga çıkararak büyüyor, sonrasında buralarda zirve yapıyor, bizim yetiştirebildiğimiz bireyler bunlar işte.

    Sorun sosyal temelli ve futbolu ve sporu yönetenlerin bu adam gibilerinin var olmasına yapacakları pek de birşey yok aslında. Yine de geçerli, etkili çözümler getirebilirler ancak, dediğim gibi ”iyi niyet” eksik. İyi niyet lazım, sporda şiddet yasası serileri değil.

  3. nefret, hakaret ekersen katliam, cinnet biçersin

    şu lanet olası şeyin biz taraftarlar için sadece bir oyun olduğunu hastalıklı beyinler anlamadığı sürece bu manzara değişmeyecek

    ulan be fotoğraftaki mahlukat, o formasını giydiğin takım sen hapse girsen seni çıkartırmı yaraladığın hatta olakı öldürdüğün insanın hakkı üzerinden kalkarmı

    Rengi hiç önemli değil Allah ıslah etsin alayınızı.

  4. benim anlamadığım ortada bjkli taraftar yok(yani civarda daha yolda adamlar), bjk li futbolcular yok. Kimsede ( TV de ) bunlar niye böle olaya girdi sormadı. Kafam aklım fikrim almıyor. Şu görüntüler doğuda bi yerde olsa herkes vatan haini şerefsiz bilmem ne diye basmıştı küfrü. Ordaki taraftar grubu mu artık ne haltsa amaçları neydi yani.
    Aralarında
    – abi napalım
    – hani çarşı geliyodu
    – polislere dalalım bari
    – sonuçta çarşıyı da onlar durdurmuş yolda
    – dalacaz artık mejbur, olmadı stadı yakarız
    gibi bi muhabbet falan geçmiş herhalde.
    Polis bunları toplucaktı stadın ortasında maçtan önce bi güzel kan kusturasıya kadar dövecekti. Bu adamlar anca böle ıslah edilir. Şu an yaptıklarıyla övünüyolardır.
    – cektim bıcağı hacı yürüdüm üstlerine … hiç hareket yok
    – abi orda bi götün götün kaçma durumu oldu sanki.
    – yok canım şimdi kasmayım dedim yürüdüm biraz baktım tırsıyolar döndüm bende
    – ha öle diyon yani kaçmadın yani..

  5. şu olaylar bir kenara, bursa başkanı ve valisinin açıklamaları olaylardan daha da vahim boyutta. bursa başkanı kanaltürk bağlantısında (ki hayatta izlemem telegolü, sırf başkanları ne diyecek diye açtım izledim) resmen “olayı fazla büyütmeyelim ya” modundaydı. aynen buna benzer bir cümle kurdu. hatta ve hatta “bursaya ceza verirseler bu olaylar daha da artar önünü alamayız” gibi başından sonuna mantık hatalarıyla dolu bir cümle kurdu ki, ülke futbolunun neden bu hallerde olduğunun en keskin göstergelerinden biriydi bu sözleri.
    bursa valisi ise ayrı bir muamma. “hükmen mağlubiyet söz konusu mu” sorusuna birden celallenerek “söz konusu değil başkanla konuştum” dedi.
    ülke futbol tarihinin en kara olaylarından biri yaşandı dün ve olayları engellemesi gereken kişilerin başında gelen bu insanların, olaylar vuku bulduktan sonraki açıklamaları bu halde. varın gerisini siz düşünün..

  6. ha bir de “1-2 saat daha beklenseydi maç oynanabilirdi.” beyanatı var bu başkanın. koskoca kulüp başkanı bu adam yahu. hiç düşünmüyor mu saat 12’de bitebilecek ve olası bursa mağlubiyetiyle sonuçlanabilecek bir maçtan sonra o karanlıkta neler olabileceğini..
    eğer bu olay gerek başkanın, gerek valinin ve gerek önümüzdeki günlerde gelmesini beklediğim ört pas etmeye yönelik yorumlarının ardından ufak bir cezayla geçiştirilirse, eğer “olaylardan bursaspor sorumlu değil, mağduruz.” yemini yutarsa federasyon; sorarım ilk yarıdaki maçta olan olaylardan beşiktaş yönetimi sorumlu muydu da o kadar ceza verildi beşiktaş’a ?

  7. Bunu sadece Bursaspor taraftari yapiyor demem, Gecen sene bir ilk’i gerceklestiren Bursaspor taraftariydi, sampiyon bir takima sahip olarak.

    Ama Bursaspor taraftari keske iLK’lerine bunu eklemeseydi…

  8. Bence fotoğraftaki Kenny Miller. Çok benziyor. 🙂
    Ayrıca “kahrolsun holiganizm” diyorum.

Yorumlar kapatıldı.