Game over

Eylül ayında bu konudan bahsetmiştik aslında. Coca Cola, özel hayatında problemler yaşayan asabi arkadaşımız Rooney ile olan sponsorluk anlaşmasını gözden geçirme kararı almıştı. Gözden geçirme dün tamamlanmış. Coca Cola, Rooney ile 2007 yılında başlayan sözleşmenin bittiğini ve yenilenmeyeceğini açıklamış.

Sözleşme bitmesine rağmen Rooney’nin yer aldığı bazı kampanyaların çekiminin sürdüğü ancak bu saatten sonra onların da iptal edileceği belirtilmiş. Coca Cola’nın bundan sonra sponsorluk konusunda en çok odaklanacağı nokta 2012 Londra Olimpiyatları olacakmış.

Son haftalarda büyük formda olan Rooney ise Coca Cola’dan senede gelen 600.000 poundan mahrum kalacak. Diğer sponsorları Nike ve EA Sports’la olan anlaşmaları ise devam ediyor herhangi bir problem yok. Rooney’nin form grafiği yeniden yükselmişken Pepsi’den bir hamle gelirse de şaşırmam.

Bu arada Rooney’e bir kötü haber de bugün federasyondan geldi. West Ham karşılaşmasında kameralara ettiği küfür yüzünden aldığı 2 maçlık ceza bugün onaylandı. Ligde Fulham ve kupada Manchester derbisinde Wembley’de yok!