Arsenal Camp Nou’dan çıkabilir mi?

Bu akşam 21:45’te Barcelona’da dev Şampiyonlar Ligi karşılaşması var. İlk maçı 2-1 kazanan Arsenal, Camp Nou’da tur arayacak. Barcelona’yı daha önce eleyebilenlerin/yenebilenlerin becerebildiği sıkıcı, defansif ve yataş oyunu Arsenal’in oyna(ya)maması bir çok futbolsever tarafından Barcelona lehine bir avantaj olarak görülüyor. Ancak Arsenal’in en iyi becerebildiği şeylerden biri çok süratli atağa kalkarak, önde oynayan takımları cezalandırmaları. Barcelona da özellikle Camp Nou’da defansı neredeyse rakip kalede kuruyor. Buna karşılık Barcelona’da oynamak isteyip, dikiş de tutturunca durdurulamazın daniskası oluyor.

Arsenal’de Van Persie’nin oynaması düşük bir ihtimal, Theo Walcott ve Song kesin yok. Kaptan Cesc ve ilk maçın yıldızlarından Wilshere sahada. Barcelona’nın defansının ortasında görmeye alıştığımız Pique-Puyol ikilisinin olmaması büyük dezavantaj. Arsene Wenger basın toplantısında yatmayacaklarını, Barcelona’nın gol bulacağını ve karşılık vermeleri gerektiğini söyledi. Tabii Guardiola’nın da aynı basın toplantısında saldıracaklarını söylemesine kimsenin şaşırdığını sanmıyorum.

Muhtemel 11’ler:

Barcelona: Valdes; Dani Alves, Milito, Abidal, Maxwell; Xavi, Sergio Busquets, Iniesta; Villa, Messi, Pedro.

Arsenal: Szczesny; Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy; Diaby, Wilshere; Nasri, Fabregas, Arshavin; Bendtner.

Şampiyonlar Ligi’nde kalan takımlar arasında en göze hoş gelen futbolu oynayan iki takımdan biri bu akşam ne yazık ki kupaya veda edecek. Mükemmel bir maç bizi bekliyor. 21:45 (Euro Futbol / HD4Men)

 

“Arsenal Camp Nou’dan çıkabilir mi?” için 8 yorum

  1. star tv nin mantıklı yayın politikası sayesinde bu maçı da izleyemeyeceğiz desene koko:(

  2. dogru. ama lig tv nasil sifreli yayin yapiyorsa ayni seyi dsmartin da yapma hakki var bence. super lig izlemek istiyorsan lig tv’ye, sampiyonlar ligi izlemek istiyorsan dsmart’a parayi vereceksin…

    muzo ben bu arada. koko bu hafta yok. 😉

  3. Kusura bakma muzo alışkanlık iste bakmadan koko yaziverdim:) koko nerde ki? Yok dedin ama az önce post yazmış. orası öyle tabi onlar da kendi çaplarında haklı napalim Özetlerle idare edeceğiz artık

  4. koko yurtdisinda is seyahatinde… sabah karsi girip tek tuk post atiyor ama gundemi pek takip edebildigini sanmiyorum.

  5. Milito yerine Busquets göbekte, orta sahada da Mascherano olması büyük olasılık…

  6. Busquets ve Abidal’in ortada oynaması büyük sıkıntı. Hele ki Puyol ve Pique gibi yerlerinin en iyisi adamların görevlerini üstlenecek olmaları ve ikisinin de aslında stoper olmaması handikap. Fakat Milito yerine Busquets ve Abidal’in oynayacak olması hızlı atağa çıkan Arsenal’i yakalama amaçlı olabilir. Pique de Puyol da hızlı oyuncular ancak Milito değil. Bu sebeple defans tercihini öyle kullandı diye düşünüyorum.

    Tabi yine de ben hızlı olsalar da defansta iyi olduklarını düşünmüyorum bu ikilinin Arsenal gol atacaktır. Gol attığı takdirde de en az 2 atması lazım Barcelona’nın. O konuda 2 maçtır sıkıntı yaşıyorlar ancak Arsenal’in açık futbolu işlerine gelir. Eğer Arsenal 2’yi atamazsa bu turu geçmesi imkansız.

    Zevkli maç olacak; tahminim 2-1 ile uzayacak maç ve Barça uzatmada bitirecek. Bir ihtimal de geçen sene ki gibi oyunun kopup gitmesi 4-0 falan gibi.

Yorumlar kapatıldı.