Kaide bozulmadı

En son Nisan 2002’de Van Nistelrooy, Scholes ve Solskjaer’in golleriyle 0-3 kazanan ve o günden beri Stamford Bridge’de lig galibiyeti görmeyen Manchester United, dün akşam da Londra’dan mağlup ayrıldı.

Maçın skoru 2-1. Rooney ile ilk yarı öne geçen United, ikinci yarıda önce yeni transfer David Luiz ile gelen beraberlik ardından Lampard’ın penaltısı. Maçın hakkı Chelsea’nin miydi derseniz bence değil. Çok ortadaydı. Hakem ev sahibini net kolladı gibi. Takdir hakları filan bir kenara penaltıdan 1 dakika önce sahanın belki de en iyisi David Luiz’i net atması gerekirdi. Topsuz alanda koşu yapan Rooney’i fena aldı aşağı. Zaten Sir Alex Ferguson da maç sonrası mağlubiyeti Martin Atkinson’a bağlamış. Vermiş veriştirmiş.

Chelsea 2 maç aradan sonra hem gol attı hem de galip geldi. Ancelotti kredi kazandı. Torres hala sessiz. Ashley Cole tüfeksiz. Lider United ise aynen zirvedeki yerini koruyor ancak ikinci Arsenal eksik maçını alırsa puan farkı 1’e iniyor. Gerçi Wenger’in çocuklarınında da sağı solu belli olmaz. Baskı söz konusu olunca malumunuz. Herneyse son dakikalarda kırmızı gören Vidic’in de hafta sonu Anfield’da Liverpool’a karşı olmayacağını belirtelim. Ferdinand da yetişmezse sıkıntı olur Wes Brown’a kalırlar. Ee fena da olmaz hani.