Bloguma dokunma!

“Digiturk, yayın hakkı kendisinde olan bazı yayınlardan görüntülerin bazı bloglarda yayınlanması üzerine mahkeme kararı aldırarak tüm Blogspot platformuna erişim engeli uygulatmaya başladı. Digiturk, defalarca uyarılmalarına karşın bu yayınların devam etmesi üzerine bu yola başvurduklarını bildirdi.”

Yaşın yanında kuruyu da yakmak, okuma-yazma özgürlüğünü kısıtlamak, insanların evlatları gibi sevdiği, sorumluluk hissettiği bloglarına ulaşımı engellemek çok yakıştı sizlere. Türk futbolunun marka değerini bir kat daha arttırdığınız için, iş bilmez hukukçularınızla sonucunun ne olacağını bilmediğiniz bir yola çıkarak bunca insanın canını yaktığınız için teşekkürler(!) sizlere.

Bundan önceki akıl almaz karartmalarıyla da saçmalıklara imza atan Yüce(!) Türk mahkemelerine gelince ise alın size tek bir örnek;

Günün birinde Bedaş size başvurup “faturalarını ödemeyip kaçak elektrik kullananlar var, şikayetçiyiz” derse tüm Türkiye’nin elektiriği kesin. Kısa yoldan iyice kararsın güzel ülkem!

“Bloguma dokunma!” için 7 yorum

  1. naapıcaz abi artık türk spor medyası kutsal bilgi kaynağını kaybetti yakında çöküşe geçecek

  2. Bugün üniversitede derste tartışma konumuz ‘ne kadar özgürüz’ idi. Ders sonunda tahmin edebildiğiniz üzere özgür değiliz sonucu çıktı. Tam da bunun üzerine bu haberi gördüm eve gelince. Peki demokratik! bir ülkede böylesine ‘toptan’ kısıtlayıcı hareketlerin bizlere faydası ne olacak? Neden yoğurdun üstündeki kaymakken kutusuyla birlikte atılır çöpe? Neden bir gün açılacakken, bizi yurtdışında yasakçı ülke sıfatıyla tanımlamalarına imkan sağlanır? Neden bu işi bilenler vasıtasıyla hala girilebileceği biliniyorken, içindekini paylaşma hevesiyle ve tamamen amatör ruhla paylaşım yapanları cezalandırıyorsunuz? Ee bizim özgürlüğümüz de burada kısıtlanıyor, bu demokrasi mi? Blog’dan para kazanan, hayat stresini yazmakla atan bunca insanın günahı ne? Yazılacak çok şey ama, hani bir laf var ya, söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil diye, işte tam oradayız…

  3. dreambox sifreleriyle alakaliymis diye bir iddia var, ne kadar gercek bilemem tabi. yayinlarinin internette gosterilmesiyle alakali oldugunu pek dusunmuyorum cunku kendi webtv’lerinin ne kadar teknik aksaklikla karsilastigini bilmeyen yoktur artik. biraz sakin olup, gercek nedenini ogrenmeden herhangi birine yuklenmek haksizlik oluyor gibime geliyor.

  4. 7-8 aydır blog yazıyorum ve takip eden az da olsa bir topluluk vardı.
    Blogdan para kazanmak değil amacım ki zaten kazanmıyorum da. Futbol hakkında özellikle Galatasaray ağırlıklı kendi bildiklerim-duyduklarımı kendi cümlelerim ile takipçilerime duyuruyordum.
    Ama bu kapanmadan blogumda nasibini aldı. Bir yada daha fazla kişinin blogspot uzantılı sitelerinde illegal yollardan maç yayını yapması yüzünden bu işi edebi ile yapan blogcuların canını yakmaktan vazgeçerler inşallah. Güzel ülkemde yazmak,okumak gibi şeylerede yasakk geliyorsa vay halimize.

  5. Sanata “ucebe” de ve yıkmaya kalkış. Tarihe “çanak çömlek”. İnternete taksit taksit yasaklar. Gerisini 12 Haziran’dan sonraya saklıyorlar galiba. Yemin ederim Türkiye’min yanında Çin İran bok yemiş anasını satayım.

  6. Yazık başka söylenicek bişi olduğunu zannetmiyorum; “Kısa yoldan iyice kararsın güzel ülkem!”….

  7. http://www.blogumadokunma.com/ link verdim ama eğer yasaksa kusura bakmayın. şöyle bir kampanya başlatılmış, ses yükselirse herkesin geri adım atabiliceğine inanan insanlar, bu kampanya üzerinden seslerini yükseltebilirler.

Yorumlar kapatıldı.