9

Tarih 23 Şubat 2002 Porto:2 Beira Mar:3

Mourinho çalıştırdığı bir takımla kendi evinde oynarken kaybettiği son maç. Üzerinden geçen 9 sene bugün tarih 23 Şubat 2011 ve Mourinho o günden beri çalıştırdığı hiç bir takımla; ne Chelsea ile ne Inter ile ne de Real Madrid ile evinde hiç kaybetmedi.

O tarihten beri Porto ile Dragao’da 38 maçta 36 galibiyet 2 beraberlik. Chelsea ile Stamford Bridge’de 60 maçta 46 galibiyet 14 beraberlik. Inter ile Giuseppe Meazza’da 38 maçta 29 galibiyet 9 beraberlik ve Real Madrid ile Bernabeu’da 11’de 11. Toplamda atılan 331 gol ve yenilen 87 gol.

2002’de kaybettiği o son maçta da takımı sahada 9 kişi…

Favori isimlerimizden değil ama adam efsane. 10 sene olmayacak 17 Nisan’da Bernabeu’da nokta konulacak o ayrı:)

“9” için 7 yorum

  1. peki o beira mar maçını kaybetmeseydi ondan önce kaybettiği maç ne zamandı? o maçı aradan çıkartırsak daha da uzayabilir süre 🙂 17 nisanda gerçekten son bulacak o ayrı mesele

  2. bunlar lig maçı olarak alınan istatistikler değil mi ?.genel toplam olarak kaç kere kaybetmiş içerde ?.benim hatırlayabildiğim del horno nun atıldığı barcelona nın 2-1 kazandığı maç.başkada aklıma gelmiyor açıkçası :)).

  3. yanilmiyorsam bu rekor sadece lig maclarini kapsiyor..avrupa ve kupa maclarinda kaybettigini bende pek hatirlamiyorum ama onlar bu rekora dahil degil..17 nisan’da 10.senenin ilk adimi atilacaktir ayrica..

  4. Tabii bu adamın bizi şaşırtmasına hiç şaşırmıyoruz. 17 Nisan da şaşırtırsa şaşrımayalım 😀 Ayrıca böyle bir ünvana sahip olduğunu bilmiyordum. Murat’ın dediği gibi sadece lig mi yoksa toplam da tüm maçlar mı? Hangisi olursa olsun büyük adam vesselam….

  5. İstatistik sadece lig maçları için geçerli. Avrupa’da ve liglerdeki kupalarda kendi evinde kaybetti bu zaman diliminde. Ayrıca 23 Şubat 2002 tarihinden önceki kendi evinde aldığı son mağlubiyet yine aynı sezonda. 20 Ekim 2001’de Belenenses karşısında 2-1 yenilmişti. Yani ondan önce öyle çok abartı bir kendi evinde yenilmemezlik geçmişi yok.

  6. Neymiş efendim Barcelona, Barnebau’da Real’i yenecekmiş. Güldürmeyin beyler. O zaman konuşuruz. Ama Guardiola o maça kadar gelip Mourinho’dan ders alırsa olur. Çünkü ondan öğreneceği çok şey var.

  7. evet lig istatistiği bunlar biliyorum.toplamda kupalarda falan kaç tane kaybetti diye sordum belki biri arar bulur bilgilendirir diye ama kimseden ses çıkmadı :).bende üşeniyorum açıkçası araştırmaya :).

Yorumlar kapatıldı.