İlk round Arsenal’in

Hem de Rocky Balboa gibi…

Maç boyunca dayak yediler ama sonunda inanılmaz bir kazanma arzusu sergileyerek geriden geldiler. Bu sene Arsene Wenger’in çocuklarını önceki senelerden farklı kılan da bu kazanma arzusu. Eskiden karşı takım Arsenal’i bunaltıp, üstüne geldiği zaman ne yapacaklarıın şaşırıyorlardı. Sonuç olarak genelde büyük maçlardan hep boyunları bükük ayrılıyorlardı.

Tabii bu akşam şansları da yağver gitti diyebiliriz. Özellikle Messi’nin kaçırdığı pozisyonlar, Barcelona’ya sonunda yol, su, boru olarak geri döndü. Bahsettiğim geri dönen boru Van Persie’nin borusu ama Victor Valdes’in ilk golde durduğu yeri ve şekli de tebrik ediyorum. İkinci golde de Nasri’nin vizyonu ve Arshavin’in klasına da şapka.

Barcelona’nın ikinci yarıda pas, pas, pas, uyutalım, 0-1 ile Nou Camp’a gidelim denemesi tutmadı. Guardiola’nın Villa’yı alalım, Keita ile yatalım hamlesine Arsene Wenger; Song dışarı, Arshavin sola, Nasri sağa, ordular ileri ile cevap verince; bir de buna Jack Wilshere’in gerçekten parmak ısırttıran oyunu ve Fabregas’ın kaptanlığı eklenince olay koptu. Londra’da mükemmel bir akşam oldu.

Jack Wilshere demişken, Barcelona orta sahasına karşı 46 pasın 43’ünü olumlu kullanarak %93.5’lik bir ortalama ile oynadı. Barcelona’ya koysan hakikaten sırıtmaz. Well done Jack! Pas yüzdesi demişken, Xavi üstad 114/120 ile %95’lik bir ortalama ile maçı pas lideri olarak tamamladı. Takım olarak ise Arsenal 313/369 ile %84, Barcelona 686/743 ile %92…

Peki bu iş Camp Nou’da ne olur? Arsenal orada yatmayı becerebilir mi, yoksa top oynama iç güdüleri ağır basıp, yine geçen yılda olduğu gibi farklı mağlup mu olurlar?

“İlk round Arsenal’in” için 14 yorum

  1. Barcanın işi zor.Bunu yazarken kendim bile inanmak istemiyorum çünkü araya atılan 1 topun gol olabileceği gerçeğini biliyor iken 😀 Arsenal’i tebrik etmeli hakkaten.

    Birde yazı altında paylaştığınız resimlerin devamı var mı ? ya da nereden buluyorsunuz.Sanırım saçma oldu ama.

  2. Allah yardımcısı olsun bu barcelona’nın rakiplerine. geri çekilseler suç, önde oynasalar “sen kimsin de önde oynuyosun, al böyle farkı yersin işte!” ayakları. yani ağzıyla doksandan top çıkarsalar, messi gününde değildi noktasına kadar geldi. bu mağlubiyetten çıkarılacak ders te “puyolun değerini bilelim” olur heralde bu durumda. İnşallah arsenal turu geçer de dünyanın barcelona etrafında dönmediği biraz olsun anlaşılır. dualarımız sizinle arsene wenger ve askerleri :))

  3. İkinci maç en az 2 handikap…
    4’ten aşağı bırakmaz Barca…

  4. Valla onu bunu bilmem de, bu macla barcelona ve icimizdeki katalanlar biraz yeryuzune inmislerdir heralde:) once ossasuna sonra gunners. finish him’i kimin yapacagini siz de biliyorsunuz..

  5. Gerçekten güzek maç oldu.. Maçı izlerken; maç 90 dakika bu barça atar dedim ama olmadı.. Arsenal haklı bir galibiyet aldı.. Barça kendi oyun tarzı dışına çıkınca kendi cezasını kendileri çekti..
    2.maç gerçekten güzel olucaktır.. Arsenal, ancak geçen sene ki inter gibi çıkar oradan fakat buna ne savunması ne de gol farkı yeter. Barça elbet gol atacaktır fakat asıl soru arsenal geçmek istiyorsa turu gol atabilecek mi?

  6. OOOOHHHHH yüreğimin yağları eridi.Sizin de tasfirini yaptığınız gibi uyutuyorlar ve belki garip gelecek ama ben bu barselona’nın futbolunu cok sıkıcı buluyorum.İnsallah ispanya da turu gecen Arsenal olur.
    Futbol bunların oynadığı gibi sürekli pas değil benim kanaatimçe.İçinde tabi ki verimli pas olmalı,tabii ki boşluk arama olmalı ama biraz da uzun top olsun, kaleye ceza sahası dışından zımba gibi şut olsun yani biraz hayata benzesin zaman zaman kargasa olsun falan.
    Barselona’nın futbolu Emekli olduktan sonra rahat hayatı secen ve Boodrum’a yerleşen üst düzey emekli yöneticilerin hayatına benziyor.
    Herşey garntili ve tedbirli.

  7. demekki benim gibi düşünen ve barcelona nın oynadığı futbolu beğenmeyen arkadaşlar varmış. bol pas ile rakibini uyutma, top oynama değilde topu kaçırma ve saklama ve araya atılan toplar. barça kendini yenileyemedi ceremelerini ilerde daha çok çekecek.

    maça gelirsek söyleyecek pek bişi yok arsenalin futbol oynama arzusu barçanın uyutma arzusunun üstüne çıkınca. dün bir ilk yaşandı oynamaya çalışan taraf arsenal uyutmaya çalışan barça olunca katalanlar hüveyitini kaybetti ki zira hüveyitleri arsenalde zuhur etti 🙂 arşavinnnnnnn… ya bide golden sonra o staddan nasıl bir gol sevinci sesi çıkıyor kelimeler ile anlatılmaz muazzam bi haz.

  8. Ok beyler en iyiler de kaybeder, iş kazası bu olur. arsenal’e helal olsun o dakikaya kadar kovalamak her takımın yapabileceği birsey değil ama barca da cok harcadı. bu kadar harcarsan cezayı keserler. camp nou’dan arsenal zor çıkar şimdiden söyleyeyim. bu kadar üst düzey top oynayan bir takım bir de hırs yaptı mı ne oluyor biliyorsunuz.(bknz.29 kasım) arsenal de kaleye set çekerek oynayarak bir takım değil o yüzden ikinci bir inter vakası da olması zor.

    arsenal’i ve arsenal’lileri tebrik eder bu birkaç günün keyfini çıkarmalarını tavsiye ederim. 8 mart akşamı işler değişir.

    maç yazısını neden benim yazmadığımı merak edenler varmış; yorgunluk sebebiyle 70’de uyuyakalmak ve maçın kalan kısmını sabah izlemek… hea bir de ne çok arsenal’li varmış meğer arkadaş;)

  9. Çok güzel maçtı. H.Karaman kabusu olmasaydı daha güzel olacaktı. Adam “Defans öyle kurulur mu” diye diye ders vermeye kalktı Wenger’e. 2-1’den sonra sesi çıkmadı. Türk antrenörlerin ne kadar vizyonsuz olduğunu bir kez daha görmüş olduk.

    Rövanş maçı da çok güzel olacak. Ama geçen yılki gibi skor beklemek biraz hayalcilik olur. Zira stoperde Silvestre, kalede Almunia yok bu sefer. Ve ileride RVP var. Walcott ve Nasri de geçen yılki Walcott ve Nasri değiller, çok daha iyiler. Özellikle Walcott’tan çok şey bekliyorum rövanşta. Sağa da Sagna geliyor cezası bitecek. Vermaelen’in sakatlığı da bitti ama o kadar uzun aradan sonra direk Barcelona maçıyla başlatmaz sanırım Boss.
    Neyse fazla uzatmayalım, 8 Mart’ta görüşmek üzere. 🙂

  10. Atamayana atarlar diye bir söz vardır ya heeh Barcelona’nın durumuda o hesap :):). Tabi Penaltı verilmedi buz gibi golü verilmedi diye ağlamakta istiyorum ki bu benim hakkım mağlup olan tarafım :):D Yinede hakkını yemek ayıp özellikle Wenger’in oyuncu değişiklikleri ile Arsenal maça harika bir geri dönüş yaptı ve işte ondan sonra herşey Barcelona açısından bk’a sardı. Dünkü maçta lniesta’yı pek beğenmedim Pedro varmıydı yokmuydu anlamak zordu Maxwell olsa ne olur olmasa ne olur her halükarda takım sahaya 10 kişi çıkıyor. Valdes’e de hep küfür etmek gerekiyormuş bunu anladım müthiş performans gösteriyor diyorsun ertesi gün bakıyorsun adam kayışı kopartıyor ama dün Barcelona’ya en büyük kazığı atan Messi’ydi bu bir gerçek 🙂
    Şimdi Camp Nou’da ne olur umutsuzluğa kapılmak değil bu sadece öyle hissediyorum Arsenal bu sefer turu geçen taraf olur kanımca.

  11. Hala geçen seneyi hatırlatanlar var. Geçen seneki Arsenal’ın kadrosuna bir bakın isterseniz. Kazandık güzelce tebrik ettiniz ama o geçen sene lafı hiç olmamış.

  12. ben geçen sene yaşananların 8 martta tekrar yaşanacağına inanmıyorum…çünkü ne barça geçen seneki barça ne de arsenal…arsen wenger de dedi zaten takım artık mental olarak daha kuvvetli…büyük maç sendromunu bu sene yendiler, zirve noktası da dün geceydi…rövanş da dünkü atmosferde geçecektir ama daha müthiş bi maç bizleri bekliyor…iki takıma da milyonlarca teşekkür; bize böyle bi zevki yaşattıkları için…ve umarım gülen taraf arsenal olur 😀
    ayrıca barça dün gece skorun üstüne yatmaya falan çalışmadı bence…villa-keita değişikliğini geriye yaslanmak için değil, tersine kendi oyununu oynayabilmek adına yaptı, orta sahadaki üstünlüklerini geri kazanmak için…buna arsenal zorladı çünkü 2. yarıyla birlikte gol geliyorum dedi adeta…tebrikler arsenal…

  13. is kazasi falan degil,arsenal baya baya kazandi..catir catir oynayarak kazandi arkadaslar..isterse barcelona sabaha kadar pas yapsin..pas = gol degildir..hizli sekilde kaleye gitmek = goldür..Sporting Gijon macinda da is kazasi deniliyordu..bu barca kaybedince hic mi hakkiyla kaybetmez anlayamadim..
    ve hep sölüyorum,barcelona ingiltere’deki mac temposuna yenik düsmüstür..ilk yari istedikleri gibi oynadilar,ama la liga’daki vasat takimlardan biri yoktu karsilarinda..Arsenal belki turu gecemeyecek ama barcaya tokat atan takim olarakta hatirlanacaktir..

    ayrica lütfen “arsenal barca’nin oyun stilini kopyaliyor” falan demeyin.Arsene Wenger yillardir bu oyunu oynatmaya calisiyor..ve cok daha tempolu oynuyor..ha barca kadar kupa kazanamadi o dogrudur,cünkü bu oyunu oynayacak oyuncular ve oyunu takima oturttugunuz süre cok büyük bi etken..barca bunu cok daha iyi yapti..ama unutmayalimki Arsenal cok genc bi takim,daha iyi olabilir..ki gecen seneden cok daha iyi olduklari kesin..hikmet hoca bile söyledi,”kücük ücgenler pas pas pas sonra birden ters kanata uzun top pas pas pas araya bi adam kacirma ve gol”

    barca’nin ceza sahasi disindan sut,ve kafa gollerini ne zaman atacagini merakla bekliyorum..ne bu abi kalenin dibine kadar gir gir..ve evet Real Madrid’i destekliyorum 🙂

Yorumlar kapatıldı.