Kupanın güzelliği

Hazır bu hafta Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalleri varken ve aynı gruptan(!) çıkan takımlar saçma sapan şekilde birbirleriyle eşleşmişken İngiltere’deki kupa heyecanıyla ilgili bir haber verelim.

İngilizler için büyük önemi olan FA Cup’ın 5. turunda en kolay kurayı Manchester United çekti. Konferens ligi takımlarından futbolcularının toplam değeri 1 milyon pound olan Crawley Town’a rakip oldular. Crawley, FA Cup tarihinde 5. tura çıkan 6. Konferans lig takımı.

Crawley’li futbolcular kuradan ötürü üzgün filan değil aksine Old Trafford’da oynayacakları için gururlular. United’dan saygı bekliyorlar. Maçlarını 2000 kapasiteli stadlarında oynuyorlar, Old Trafford’da 75000 kişi önünde oynamanın heyecanı içindeler.

Teknik direktörleri Steve Evans da kura sonrası yaptığı açıklamada Arsène Wenger ya da Alex McLeish’e sorsanız herhangi bir kurada United’ı istemezler ama biz istedik demiş ve eklemiş; “Eğer bir konferans takımı Manchester United’ı eleyecekse o biziz!”

Bu arada Manchester United gibi Crawley Town’a da kırmızı şeytanlar(red devils) deniyormuş. Tek benzer yanları bu olsa da kupada rakipler. Grupta filan kaynayıp gitmemişler(!)

Aşağıdaki video da Crawley taraftarının kuralar çekilirken ki heyecanı. Manchester United çıktığında nasıl çoşuyolar belli değil. Old Trafford’a deplasmana gidiyoruz kafası.

“Kupanın güzelliği” için 5 yorum

  1. Bence bizim kadar iğrenç bir statü yok,yap sende FA CUP gibi Bölgesel Amatör Ligi’de katılsın en azından futboluna eğlence gelsin.

  2. […] Crawley Town! KoKo B | 19 Şubat 2011, 10:24 Kategoriler: fa cup, futbol, videoDaha önce onlardan bahsetmiştim. FA Cup kurasında Manchester United’ı çekince nasıl çoştuklarını izlemiştik. Bugün […]

Yorumlar kapatıldı.