En kısası Barcelona en yaşlısı Inter

Profesyonel futbolcular gözlemevinin (Professional Football Players’ Observatory – PFPO) Avrupa’ya bağlı üst düzey 36 ligde mücadele eden 534 kulüpteki 13.108 futbolcu üzerinden yaptığı son araştırmanın sonuçları oldukça ilginç.

80 sayfalık rapora göre Avrupa futbolundaki oyuncu yaş ve boy ortalamaları git gide yükseliyor. Bunu dışında çoğu futbolcu yetiştiği ülkenin dışında top koşturuyor. Kariyerleri boyunca ülkesi dışında top koşturan futbolcuların ortalaması %45.7. Altyapısında yetiştiği kulüpte oynayan futbolcuların ortalaması ise %23.4.

Boy ortalamalarına geri dönecek olursak Barcelona Avrupa’nın en kısa takımı. Inter ise 29.4 yaş ortalamasıyla en yaşlı takımı. En aktif milli futbolcu sayısı ise 22 futbolcuyla Tottenham’da.

Premier League’de oynayan futbolcuların %61’i milli. Estonya liginde mücadele eden JK Tammeka Tartu ise altyapıdan en çok futbolcuyu A takımda kullanan Avrupa takımı.

“En kısası Barcelona en yaşlısı Inter” için bir yorum

  1. Barcelona Avrupa’nın en kısasıymış.Zaten Ballon do’R ödülünün üç finalisti Iniesta,Xavi ve Messi’nin boy ortalaması 1.69’du 🙂

Yorumlar kapatıldı.